Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis), ülkenin mart ayına ilişkin dış ticaret rakamlarını açıkladı. Buna göre, Almanya'da mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış ihracat, martta bir önceki aya göre yüzde 0,9 artışla 134,1 milyar euroya çıktı.
Mart ayı ihracat verisine ilişkin beklenti, bir önceki aya kıyasla yüzde 0,4 artacağı yönündeydi. İhracattaki artışın öncelikle ABD ve Çin’de işlerin iyi gitmesinden kaynaklanması dikkati çekti.
Almanya'nın en önemli ticaret ortağı Çin'e ihracatı martta bir önceki aya kıyasla yüzde 3,7 artarak 8,3 milyar euroya yükseldi. Çin'den ithalat ise yüzde 14,3 yükselişle 13,7 milyar euroya ulaştı.
Söz konusu dönemde ABD'ye ihracat yüzde 3,6 artarak 14,3 milyar euroya ve ABD'den yapılan ithalat da yüzde 2,7 yükselerek 7,6 milyar euroya çıktı.
Ticaret fazlası 22,3 milyar euro
Almanya'nın AB üyesi ülkelere ihracatı martta yüzde 0,5 artarak 73,3 milyar euroya yükseldi.
Ülkede mart ayına ilişkin ithalat ise yüzde 0,3 artarak 111,9 milyar euroya yükseldi.
Böylece Almanya'nın mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış dış ticaret fazlası yaklaşık 22,3 milyar euro oldu. Dış ticaret fazlası, Mart 2023'te 17,2 milyar euro olarak kayıtlara geçmişti.
Martta ülkenin ihracatı yıllık bazda yüzde 1,2 artarken, ithalatı yüzde 3 azaldı.
Almanya'nın mart ithalatının 58,8 milyar euroluk bölümü AB'den gerçekleştirildi. Şubata göre, AB ülkelerinden yapılan ithalat yüzde 1,5 arttı.
Öte yandan, Almanya’nın martta Türkiye’ye ihracatı yüzde 26,4 azalarak 2 milyar 288 milyon euroya, ithalatı da yüzde 15,1 düşerek 1 milyar 923 milyon euroya indi.
Bu arada, Merkezi Münih'te bulunan Ekonomi Araştırma Enstitüsünün (Ifo) İhracat Beklenti Endeksi, art arda iki aylık artışın ardından nisanda 0,8 puan azalarak eksi 2 puana geriledi.
Ifo Anketler Merkezi Müdürü Klaus Wohlrabe, konuya ilişkin değerlendirmesinde, "İhracat ekonomisi şu anda ivme kaybetmiş durumda. Küresel ekonomideki pek çok iyi büyüme beklentisi henüz ek siparişlere yansımış değil." ifadelerini kullandı.
Almanya'da döner krizi: Devlet müdahale etmeli!
Almanya'da yıllık enflasyon değişmedi
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.