BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlmanya'dan Rusya'ya Navalny baskısı----

Almanya'dan Rusya'ya Navalny baskısı

Almanya'dan Rusya'ya Navalny baskısı
06 Eylül 2020 - 15:32 www.finansgundem.com

Almanya'da tedavi gören Rus muhalif siyasetçi Aleksey Navalny'nin zehirlenmesi olayı, Berlin- Moskova ilişkilerini olumsuz etkiledi

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Rusya'nın Navalny soruşturmasına katkıda bulunmaması durumunda Kuzey Akımı 2 doğal gaz boru hattı projesinin geleceğini tekrar düşünebileceklerini söyledi.

Haftalık Alman gazetesi Bild'e konuşan Maas, "Umarım Ruslar, Baltık Denizi'nin altına inşa edilen Kuzey Akım 2 boru hattıyla ilgili pozisyonumuzu değiştirmemizi istemezler." dedi.


Rusya'ya karşı yaptırımların da gündeme gelebileceğini kaydeden Maas, "Önümüzdeki günlerde soruşturmayla ilgili olarak Rusya tarafından bir katkı olmazsa, ortaklarımıza danışmamız gerekecek" diye konuştu.

Alman Dışişleri Bakanı, bitmek üzere olan projenin askıya alınmasının ülkesindeki ve Avrupalı diğer firmalara da zarar vereceğinin altını çizdi: "Bunu talep eden kişi, sonuçlarının farkında olmalı. İnşaat sürecinde 12 Avrupa ülkesinden 100'den fazla şirket yer alıyor, bunların yaklaşık yarısı Almanya'dan."

Merkel, Rusya'nın cevabını bekliyor
Alman-Rus ortak botu hattı Kuzey Akım 2 ile Rus gazı Baltık Denizi'nin altından doğrudan Almanya'ya teslim edilecek.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, boru hattıyla ilgili harekete geçmeden önce, Navalny'e ilişkin Rusya'nın alacağı tutumu beklediğini açıklamıştı. Merkel, Navalny olayını “zehirle cinayete teşebbüs” olarak niteleyerek en sert şekilde kınadığını ifade etmişti.

Merkel daha önce, Kuzey Akım 2 boru hattı ve Navalny olayının birbirinden ayrı değerlendirilmesi gerektiğini savunuyordu.
 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)