Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Almanya’ya üç ayda gelen göçmen sayısı 12 bin 804‘ü Türk olmak üzere, 80 bini aşınca yetkililer harekete geçti. Kaçak göçmen sayısı hızla artarken, sınırlar kapanmaya başlandı ve Avusturya ile Fransa sınırlarında kontroller yapılacağı duyuruldu.
10 Mayıs çarşamba günü (bugün) Başbakan Olaf Scholz’un, eyalet başbakanları ile olağanüstü toplantı yapması bekleniyor. Toplantının ana konusu yasa dışı göçü ve ilticaları durdurmak, yoğun göçle sarsılan eyaletlere yardımlar sağlamak.
İLK SIRADA SURİYELİLER YER ALDI
Ülkeye gelen kaçak sayısı, geçen yıl 2019'a oranla yüzde 50 artmıştı. Bu yılın ilk üç ayında ise, geçen yılın ilk üç ayına oranda yaklaşık yüzde 79 oranında arttı.
Sözcü'den Ali Gülen'in haberine göre, gelen göçmenlerde ilk sırayı 28.499 ile Suriyeliler, ikinci sırayı 19 bin ile Afganlar, üçüncü sırayı ise 12 bin 804 ile Türkler aldı. Bunlar Almanya'ya gelir gelmez iltica başvurusunda bulunanlar. Bunların dışında kaçak gelip hiç kayıt yaptırmayan ve izini kaybettirenlerin sayısı ise bilinmiyor.
HANGİ ÖNLEMLER ALINACAK?
Bugünkü toplantıda, mevcut sınır kontrollerinin artırılması, kaçak göçmenlerin girişini engellemek için eylem planı hazırlanacak, gelen kişilerin hızlıca kaydı yapılacak ve iltica hakkı olmayanlar sınırdan geri çevrilecek, suç işleyenlerin hızlı bir şekilde sınır dışı edilmesi mümkün hale gelecek, ülkelerin sınır dışı edilen vatandaşlarını geri almaları için onlarla “göç ortaklıkları” kurulacak, komşu ülkelerle bu anlamda işbirliği yapılacak.
GÖÇMENLERİN MALİYETİ 16 MİLYAR EUROYU AŞTI
Avrupa Birliği (AB) sınırlarının daha iyi korunması için iyileştirmeler yapılacak. AB'nin dış sınırını oluşturan ülkeler daha çok desteklenecek.
Özellikle, İtalya, İspanya, Yunanistan, Polonya, Bulgaristan ve Fransa'nın kaçak girişleri önlemeleri için desteklenmesi sağlanacak.
Son aylarda İtalya dışında, en büyük göçmen akını Beyaz Rusya- Polonya sınırından gerçekleşiyor. Türkiye’den Rusya vizesi ile gelenlerin, kaçak olarak Polonya’ya oradan da Almanya’ya geçtiği belirtiliyor.
Göçmenlerin Almanya'ya yıllık maliyeti ise 16 milyar euroyu aştı. Buna ilaveten uyum kursları için 2.7 milyar euro harcanması bekleniyor. Bu harcamaları federal hükümetin üstlenmesi için çalışmalar yapılıyor.
Almanya’ya giden Türk doktor sayısında yüzyılın rekoru
Almanya, Türklere kapısını sonuna kadar açtı!
Almanya'da yeni 'Nitelikli Göçmenlik Yasası'nı onay
En tehlikelisi arap müslümanlar
Türkiye'deki kaçak sığınmacıları geri göndereceğim diyen Kılıçdaroğlu'nun beyanına insan hakları savunucuları karşı çıkıyormuş. Doğrudur ! ekmeklerini sularını,sağlık yardımlarını,maddi yardımlarını , vb vb kendileri veriyorlardı,Almanya'nın kararına ne diyecekler acaba. Ve ne yazık ki Geri Kabul Anlaşması imzalamışız .. İşsizim işsiz kalmış, istihdam düşmüş, genç işsizlik oranı %20 lere gelmiş,sığınmacılara milyarlar harcanmış, ne gam..
Ekmeğini yiyip suyunu içip sonrada Almanyaya hakaret eden soysuzları yobazları kaçakçıları dışarıdan gelen ahlaksızların hepsinin sınır dışı edilmesi biran önce karar alınıp ilk etapta sınır dışı edilmesi Tanrının izniyle ülkenin ve insanlığın huzuru için
En doğrusunu yapıyorlar çoktan yapmaları gerekirdi ortadogudan geri kalmış cagdışı ülkelerden kaçarak çağdaş dünyaya gelip sonra din inanç ticareti yaparak kendi işe yaramaz kültürlerini gittikleri yere dayatan toplulukların ülkelerine girmelerinin önü kesilmiştir
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansgundem.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansgundem.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.