Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis) verilerine göre, ülkede İthalat Fiyat Endeksi, nisanda geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 31,7 arttı. Nisandaki artış, Eylül 1974'ten (yüzde 32,6) bu yana en yüksek yıllık artış olarak kayıtlara geçti. Beklenti endeksin yüzde 32 artması yönündeydi.
Endeks, bir önceki aya göre de yüzde 1,8 yükseldi.
İthalat Fiyat Endeksi, şubatta yıllık bazda yüzde 26,3 ve martta yüzde 31,2 artış kaydetmişti.
İthalat fiyatlarındaki hızlı yükselişe enerji ürünleri fiyatlarındaki keskin artışlar neden oldu.
"Mevcut veriler savaşın ilk etkilerini yansıtıyor"
Destatis, açıklamasında, "Mevcut veriler (nisan) Ukrayna'daki savaşın ilk etkilerini yansıtıyor." denildi.
Nisanda ithal enerji ürünlerindeki fiyatların geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 157,4 daha pahalı olduğu belirtilen açıklamada, "Yıllık enerji fiyat artışında en büyük etki yüzde 301,4 ile doğal gazdaki artıştan kaynaklandı." ifadesi kullanıldı.
Petrol ürünleri nisanda bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 106,6 artarken, ham petrol fiyatlarındaki artış yüzde 77,5 oldu. Petrol ürünleri hariç ithalat fiyatları ise yıllık bazda yüzde 27,6 arttı.
İthal edilen ara ürün fiyatlarındaki yıllık artış yüzde 26,8 ve ithal tarım ürünlerindeki artış yüzde 26,9 oldu.
Almanya'da İhracat Fiyat Endeksi de nisanda bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 16 ve bir önceki aya göre yüzde 0,8 yükseldi.
Endeksteki yıllık artış, Kasım 1974'ten bu yana en yüksek artış olarak kayıtlara geçti. Endeks, martta yüzde 15,9, şubatta yüzde 12,4 ve ocakta yüzde 11,9 artış göstermişti.
Analistler, artan ithalat maliyetlerinin tüketici fiyatlarını da etkileyeceği öngörüsünde bulunuyor.
Ülkede enflasyon nisanda yüzde 7,4 ile 1981'den beri en yüksek seviyeye çıkmıştı. Bugün açıklanacak mayıs ayına ilişkin yıllık enflasyonun yüzde 8'in üzerinde olması bekleniyor.
Almanya, anayasasında değişikliğe gidiyor
Almanya'da tüketici güveninde toparlanma
Almanya'da nitelikli eleman açığı büyüyor
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.