Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis), temmuz ayına ilişkin fabrika siparişleri geçici verilerini açıkladı.
Buna göre, ülkede, yurt içinde üretilen ürünler için siparişler, temmuzda bir önceki aya kıyasla yüzde 11,1 azaldı.
Temmuzda fabrika siparişleri salgının zirve yaptığı Nisan 2020'den bu yana en büyük aylık düşüşü kaydetmiş oldu.
Fabrika siparişlerine ilişkin piyasa beklentisi, aylık bazda yüzde 4 azalması yönündeydi. Haziran 2023’te söz konusu siparişler yüzde 7,6 artmıştı.
Destatis açıklamasında, temmuzda fabrika siparişlerinde keskin düşüşün ana nedeninin haziranda hava ve uzay aracı endüstrisinde bildirilen büyük üretim siparişleri olduğu vurgulandı.
Destatis verilerine göre, büyük ölçekli siparişler hariç tutulduğunda, yeni siparişler temmuzda aylık yüzde 0,3 arttı. Bilgisayar, elektrikli ekipman ve metal ürünleri de dahil olmak üzere bir dizi sektörde siparişler temmuzda geriledi.
Motorlu taşıtlarda ise yeni siparişler temmuzda aylık yüzde 2,7 arttı.
Avro Bölgesi'nden siparişler yüzde 24,4 düşerken, dünyanın geri kalanından verilen siparişler yüzde 4,1 geriledi.
Almanya’da artan faiz oranları ve yüksek enerji fiyatları iç ekonomideki talebi azaltırken, temmuzda yurt içi siparişler bir önceki aya göre yüzde 9,7 düştü.
Almanya'da temmuzda yurt içi toplam siparişler, aylık bazda yüzde 9,7 ve yabancı siparişler yüzde 12,9 geriledi.
Söz konusu dönemde Avro Bölgesi'nden yeni siparişler haziran ayına göre yüzde 24,4, diğer ülkelerden Almanya'ya gelen siparişler ise yüzde 4,1 azaldı.
Ülkede temmuzda ara malı üreticilerinin siparişleri aylık bazda yüzde 4,5, sermaye malı siparişleri yüzde 15,9 düşüş gösterdi. Tüketim malı üreticilerinin siparişleri ise yüzde 8,2 düştü.
VP Bank Başekonomisti Thomas Gitzel, konuya ilişkin değerlendirmesinde, " Almanya küresel ekonomiye bağımlı. Almanya’nın en önemli ticaret ortağı Çin ekonomisi zayıflıyor." ifadesini kullandı.
Almanya'nın büyüme tahmini revize edildi
Almanya'da sanayi sektörüne verilen siparişler sert düştü
Alman ekonomisinde kemer sıkma dönemi
‘Hasta adam’ Almanya’nın durumu kritik
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.