Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Almanya'da Bertelsmann Vakfı’nın yaptırdığı araştırmaya göre Almanya’da yaşlılıkta fakirleşme riski büyüyor. Araştırmada 2036 yılına kadar öncelikle yalnız yaşayan kadınların, meslek eğitimi almayanların ve uzun süreli işsizlerin emekli aylığıyla geçinmelerinin mümkün olmayacağı belirtildi.
Araştırmada 67 yaş grubundakiler arasında fakirleşme oranının 2036 yılında kadar yüzde 16’dan yüzde 20’ye çıkacağına yer verildi. Geliriyle geçinemediği için devletin yardımına muhtaç düşen kadınların oranı aynı süre zarfında yüzde 16.2’den yüzde 27.8’e çıkacak.
Araştırma için Alman Ekonomik Araştırma Enstitüsü ve Avrupa Ekonomik Araştırma Enstitüsü’nün simülasyon yöntemiyle yaptığı hesaplamadan yola çıkıldı. Araştırmada resmi ve özel sigortalarla işletmeler tarafından ödenen emekli aylıkları temel alındı. Almanya’da aylık net geliri 958 Euro’nun altında kalanlar fakir sayılıyor.
YAŞLILIK EŞİTTİR FAKİRLİK
Emeklilik çağındaki fakirleşmede çalışma hayatına işsizlik ve diğer nedenlerden ötürü ara verilmesi ve düşük ücretli işlerde çalışma garantisinin olmayışının önemli rol oynadığı belirtildi. Nüfus yapısındaki değişikliğe bağlı olarak emekli aylıklarının azalması ve emeklilik yasalarının yeniden düzenlenmesinin de yaşlı nüfusun fakirleşmesine yol açtığı kaydedildi.
Araştırmada özel emeklilik sigortası yaptıranlara uygulanan teşviklerin yetersiz kaldığı, doğum oranının yüksek olduğu yıllarda dünyaya gelen kuşakların emeklilik çağına gelmesinin şok etkisi yaratacağı ve emeklilik sigortalarının modern çalışma hayatının şartlarına uydurulması gerektiği de yer aldı.
Bertelsmann Vakfı’nın araştırması, 2016 yılında Alman hükümeti tarafından hazırlanan ‘Emeklilikte Geçim’ raporunun verileriyle örtüşüyor. Alman hükümetinin özel emeklilik sigortasına daha fazla ilgi gösterilmesi şeklindeki tavsiyesinin yeterli olmayacağını belirten vakfın raportörü Christof Schiller, işsizlik riski yüksek gruptakilerin çalışma hayatına daha iyi entegre edilmeleri gerektiğini söyledi.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.