Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Avrupa’nın en büyük ekonomisine sahip Almanya, Moskova’nın Batılı ülkelerin yaptırımları üzerine enerji ihracatında kısıtlamaya gitmesi sonrasında yeni enerji kaynakları bulma arayışlarına devam ediyor.
Bu kapsamda, Almanya'nın Hamburg kentinde “Almanya-Kanada Hidrojen Konferansı” düzenlendi.
Almanya Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanı Robert Habeck ve Kanada Enerji Bakanı Jonathan Wilkinson’ın katıldığı konferansta, iki ülke arasında Kanada'da üretilen hidrojenin Almanya'da satışına yönelik bir ticaret programı oluşturulması konusunda mutabakat zaptı imzalandı.
Kanada Enerji Bakanı Jonathan Wilkinson, konferansta yaptığı konuşmada, ülkesinin Rus petrol ve gaz ithalatını ikame etmek ve temiz Kanada hidrojeni vasıtasıyla iklim değişikliğiyle mücadele etmek için Avrupalı ülkelerle çalıştığını belirterek, "Kanada olarak, hidrojen ekonomisinin, küresel enerji haritasını yeniden çizme potansiyeline sahip olduğunun farkındayız." dedi.
Yeni anlaşmaya göre, iki ülke arasında Haziran 2024'e kadar uluslararası hidrojen anlaşmalarını düzenlemek için ikili ticaret platformu kurulacak.
Ağustos 2022'de Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile Başbakan Yardımcısı Habeck'in Almanya’nın içinde bulunduğu enerji darboğazını aşmak ve temiz enerji dönüşümünü hızlandırmak amacıyla gerçekleştirdikleri Kanada ziyareti esnasında iki ülke, yeşil hidrojen yatırımlarına ve tedarikine yönelik işbirliği anlaşması imzalamıştı.
Anlaşmada, Kanada'dan Almanya’ya yeşil hidrojen ihracatının 2025'te başlaması öngörülmüştü.
Hidrojen, büyük endüstriyel makinelere, ağır vasıtalara güç sağlamak ve ısıtma için en uygun, sıfır karbonlu yakıt olarak biliniyor.
Kanada’dan ayrıca otomobil üreticileri için kobalt, grafit, nikel ve lityum tedariki de sağlanacak.
ALMANYA'NIN STRATEJİSİ
Hidrojenden enerji üretimi konusunda detaylı bir stratejiye sahip olan Almanya, bunun uygulanması için ülke içinde ve uluslararası çerçevede çeşitli çalışmalar gerçekleştiriyor.
Alman hükümeti, çeşitli yollardan ve kaynaklardan elde edilebilen hidrojenin yalnızca yenilenebilir süreçlerle üretilmesinin sürdürülebilir olduğu görüşü nedeniyle yeşil hidrojeni önceliyor.
Hidrojen araştırmalarını ve diğer ülkelerden hidrojenin tedarikini yoğunlaştıran ülke, yeşil hidrojen teknolojilerinin lideri ve ihracatçısı olmayı da hedefliyor.
BAE, Almanya'ya 15 yıl doğalgaz tedarik edecek
Kanada’da yabancılara konut satışı yasağının süresi uzatıldı
Mısır'da yeşil hidrojen ve yenilenebilir enerjiye 41 milyar dolar yatırım yapılacak
AB'den 6.9 milyar euroluk hidrojen yatırımları desteğine onay
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.