BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAlmanya tahvilleri geriliyor----

Almanya tahvilleri geriliyor

Almanya tahvilleri geriliyor
20 Mart 2013 - 11:45 www.finansgundem.com

Almanya tahvilleri, AMB'nin Kıbrıs bankalarına likidite sağlama taahhüdü sonrası düştü

Almanya'nın 10 yıl vadeli tahvilleri, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) dün yaptığı açıklamada, uluslararası kurtarma paketi için müzakereleri yürüten Güney Kıbrıs'a destek taahhüdünde bulunmasının güvenli liman niteliğindeki varlıklara talebi azaltması sonrası, dört günlük çıkışını tersine çevirdi.
Gösterge tahvilin faizi, Almanya'nın 4 milyar euroluk (5.16 milyar dolar) iç borçlanma ihalesi öncesi, 11 haftanın en düşük seviyesinden yükseldi. AMB dün, Güney Kıbrıslı parlamenterlerin, kurtarma paketinin önemli bir koşulu olan banka mevduatlarına vergi planını reddetmesinin kurtarma paketini belirsizliğe sürüklemesi sonrası yaptığı açıklamada, Kıbrıs bankalarına likidite sağlamaya devam edeceği tahhüdünü yeniledi. İspanya ve talya tahvilleri değer kazandı.
Milano'da UniCredit SpA kıdemli sabit getirili menkul kıymetler stratejisti Luca Cazzulani, "Dün Alman tahvillerinde büyük bir hareket vardıi ancak durum bugün istikrar kazanıyor," dedi ve "Yatırımcılar ne olacağını daha iyi görmek için daha fazla haber bekliyor. AMB'nin likidite sağlayacağını söylemesi dahil, riske yardımcı olabilecek bazı faktörler var" değerlendirmesinde bulundu.
10 yıl vadeli Almanya tahvillerinin faizi iki baz puan ya da 0.02 yüzde puanı yükselerek, Londra saati ile 08:30'da yüzde 1.36'ya çıktı. Bu kağıdın faizi dün yüzde 1.34 ile 2 Ocak'tan bu yana en düşük seviyesini gördü. Şubat 2023'te vadesi dolacak yüzde 1.5 faizli tahvillerin fiyatı, 0.165 ya da 1,000 euro nominal değerli beher kağıt için 1.65 euro düşerek 101.25'e indi. İki yıl vadeli Almanya tahvillerimin faizi, dün eksi yüzde 0.006 ile 2 Ocak'tan bu yana en düşük seviyesine indikten sonra bugün yüzde 0.009'a geldi.
Frankfurt merkezli AMB, dün yaptığı açıklamada, "AMB Kıbrıs parlamentosunun kararını not aldı" denildi ve AMB'nin mevcut kurallar dahilinde Kıbrıs'a likidite sağlama tahhüdünü bir kez daha teyit ettiği kaydedildi.
Lüksemburg Maliye Bakanı Luc Frieden, Güney Kıbrıs'ta banka vergisinin reddedilmesinin kurtarma paketini belirsiz hale getirmesinin ardından, Euro Bölgesi maliye bakanlarına, yeni bir paket için "mümkün olan en kısa sürede" biraraya gelmeleri çağrısında bulundu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)