BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa'Almanya endişe veriyor'----

'Almanya endişe veriyor'

'Almanya endişe veriyor'
07 Mayıs 2013 - 20:22 www.finansgundem.com

Almanya Maliye Bakanı, ülkesinin dışarıya verdiği imajdan rahatsız olduğunu dile getirdi

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, Almanya'nın dışarıdaki imajından endişe duyduğunu belirtirken, bölgenin ekonomik sorunları hakkında diğerlerini dinlemeye hazır olduğu sinyalini verdi.
Schaeuble, Fransa Maliye Bakanı Pierre Moscovici ile beraber Berlin'de katıldığı bir konferansta ikilinin bankacılık birliği konusunda Avrupa'da biraz daha çabuk hareket edilmesi konusunda aynı görüşte olduğunu belirtirken, herhangi bir ülkenin Avrupa'nın sorunlarının nasıl çözüleceği konusunda tekele sahip olmadığını dile getirdi. Schaeuble, Almanlar'ın güney Avrupa ülkelerindeki rekor genç işsizlik konusunda gösterdikleri duyarlılığın "iyi" bir şey olduğunu dile getirdi.
"Birisinin her şeyi bilip diğerlerinin bilmemesi gibi bir durum Avrupa'da yok" diyen Schaeuble, "Bu tamamen yanlış. Almanya diğer ülkelerden çok şey öğrenebilir ve buna mecburuz" ifadelerini kullandı. Alman bakan ayrıca Moscovici ile beraber tecrübelerinden neler öğrenebilecekleri konusunda görüş alış verişinde bulunduklarını belirtti.
Öte yandan Moscovici ise borç krizi sırasında uygulanan politikaların büyümeyi teşvik etmesi gerektiğini ve kemer sıkmadan uzaklaşmanın iyi olacağını dile getirdi. Fransız bakan ayrıca Avrupa'nın bir ortak nokta bulma üzerine inşa edildiğini de sözlerine ekledi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)