Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Almanya, devlet tarafından işletilen doğalgaz ithalat terminallerini, planlanan bir sevkiyattan haberdar edilmesinin ardından, Rusya'dan gelecek sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) kargolarını reddetmeleri konusunda uyardı.
Financial Times tarafından görülen 6 Kasım tarihli bir mektupta, Almanya Ekonomi Bakanlığı, Deutsche Energy Terminal'e, şirketin Brunsbüttel'deki ithalat tesisinin pazar günü bir Rus kargosu alacağını Berlin'e bildirmesinin ardından "herhangi bir Rus LNG teslimatını kabul etmemesi talimatını" veriyor.
Bakanlık, emrin ülkenin "öncelikli kamu çıkarlarını" korumak için verildiğini söyledi ve operatöre "bir sonraki duyuruya kadar Rusya'dan LNG teslimatlarını reddetme" çağrısında bulundu. Potansiyel sevkiyat, LNG'nin Avrupa Birliği (AB) ve Donald Trump'ın başkanlığı için bir pazarlık kozu olmaya hazırlandığı bir zamanda geldi; Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen geçen hafta Rus LNG'sini ABD'den daha fazla ithalatla değiştirme fikrini ortaya attı. Almanya, Vladimir Putin'in 2022'de Ukrayna'yı tam ölçekli işgalinden önce Avrupa'nın en büyük Rus gazı ithalatçısıydı. Putin'in Almanya ve diğer Avrupa ülkelerine boru hatlarıyla sevk edilen gazı kesmesi üzerine Şansölye Olaf Scholz'un hükümeti alternatif arayışına girdi ve deniz yoluyla gaz sevkiyatı için bir dizi LNG terminali inşa etti.
Almanya Ekonomi Bakanlığı mektubunda, bu sevkiyatın yapılmasına izin verilmesi halinde LNG terminalinin, Almanya ve AB'yi bir bütün olarak "Rus gazından bağımsız" hale getirerek en başta kurulma nedenine karşı geleceğini söyledi.
Ancak ABD ve İngiltere Rus LNG'sini yasaklarken, AB bu yakıtı ithal etmeye devam etti. Bir emtia veri firması olan Kpler'e göre yakıtın yüzde 20'si Rusya'dan geliyor. Rus LNG'sinin çoğu, ilgili şirketlerin tam ölçekli bir yasak getirilmediği sürece çıkamayacaklarını söylediği uzun vadeli sözleşmeler kapsamında Fransa, İspanya ve Belçika'ya gitti. Mektupta, Almanya'nın Moskova'nın işgalinden bu yana doğrudan Rus LNG'si ithal etmediği ve bakanlıktan gelen talimatın "durumun böyle devam etmesini sağladığı" belirtildi.
Almanya Rus doğalgazını istemiyor
Avrupa'ya Rus doğalgaz akışı bugün değişmeyecek
Rus doğalgazının Fransa'ya akışı durdu
Rus doğalgazında ruble belirsizliği
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.