BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaOtomotivAlmanlar, Çinli elektrikli otomobiller için mücadele veriyor----

Almanlar, Çinli elektrikli otomobiller için mücadele veriyor

Almanlar, Çinli elektrikli otomobiller için mücadele veriyor
14 Haziran 2024 - 08:13 www.finansgundem.com

Almanya, Çin malı elektrikli otomobillere uygulanan AB gümrük vergilerini önlemeye veya hafifletmeye çalışıyor

Alman hükümeti, Avrupa Birliği'nin (AB) Çin elektrikli araçlarına yönelik yeni gümrük vergilerinin yürürlüğe girmesini engellemek ya da tamamen durdurulmasının mümkün olmaması halinde en azından yumuşatmak için çalışıyor.

Bloomberg News'in konuşan bir kişi, Berlin'deki yetkililerin AB'nin Çin ile doğrudan görüşmelerde bir çözüm bulabileceği konusunda iyimser olduğunu söyledi.

Avrupa'nın en büyük ekonomisi, bu haftaki karar öncesinde, tarifeler 4 Temmuz'da yürürlüğe girmeden önce Çin ile bir anlaşma için hala alan olduğunu savunuyor. Alman yetkililerin hareket alanı gördüklerini ve blok içinde müttefikleri olduğuna inandıklarını söyleyen bir kişi, sadece Çin'in değil AB'nin de bir anlaşma için harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.

Brüksel çarşamba günü Çin'den sevk edilen elektrikli otomobillere ek gümrük vergisi uygulama kararı aldı ve şirketlerin AB soruşturması sırasında sergiledikleri iş birliği derecesine bağlı olarak vergileri %48'e kadar çıkardı.

Çin tarım, havacılık ve büyük motorlu araçlara yönelik misilleme tehdidinde bulunarak, elektrikli araçlara yönelik tedbirlerden derin hayal kırıklığı duyduğunu ve buna kesinlikle karşı olduğunu söyledi. Kısasa kısas önlemler Volkswagen AG, Mercedes-Benz Group gibi Alman üreticilere zarar verebilir.

AB'den Çin'den elektrikli otomobil ithalatına ek vergi kararı

 

Alman otomobil üreticilerinden AB’nin 'Çin' kararına eleştiri

 

Avrupa’nın Çin tarifesi ne anlama geliyor?

 

Çin, AB’nin vergi uygulamasına cevap verecek mi?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)