Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
DIHK tarafından 3 bin 200 Alman şirketin katılımıyla yapılan “sürdürülebilirlik” araştırmasının sonuçları açıklandı.
Araştırma raporuna göre, Almanya’da şirketlerin üçte ikisinden fazlası kendi sürdürülebilirlik hedeflerini belirledi ve bunları küresel olarak da uygulamak için çalışmalar yapıyor.
DIHK’ın anketine katılan şirketlerin yüzde 44’ü uluslararası şirketleri insan hakları, çocuk işçiliği, iklim ve doğal kaynaklar konusunda sorumluluk altına alan Tedarik Zinciri Yasası konusunda özellikle Afrika ve Asya'da hazırlıklar yapıyor.
Alman Federal Meclis, uzun süre tartışmalara neden olan Tedarik Zinciri Yasası’nı geçen yıl kabul etmişti.
Buna göre, 2023 yılından itibaren en az 3 bin çalışanı olan Alman şirketler tedarik zincirlerinde insan hakları, çocuk işçiliği, iklim ve doğal kaynaklar konusunda sorumlu olacak. Bu yasa, 2024 yılından itibaren çalışan sayısı en az 1.000 olan şirketlere de uygulanacak. Yaklaşık 2 bin 900 şirketin bu yasadan etkilenmesi bekleniyor.
2023'ten itibaren Almanya'daki büyük şirketler, tedarikçilerinde “insan hakları ihlallerine ve çevre ihlallerine “karşı önlemler almazlarsa, bu şirketlere yıllık satışlarının yüzde 2’sine kadar para cezası uygulanabilecek.
DIHK Dış Ticaret Direktörü Volker Treier, konuya ilişkin değerlendirmesinde, "DIHK’in anketinde Alman şirketlerden gelen cevaplar, sürdürülebilirlik konularının genellikle operasyonel süreçlerin ve kararların ayrılmaz bir parçası haline geldiğini gösteriyor." ifadelerini kullandı.
Treier, gelecekte, Alman şirketlerin sadece kendi faaliyetlerinde insan hakları ve çevre standartlarını karşılamakla kalmayarak aynı zamanda tedarikçilerinin de aynı şeyi yapmasını sağlayacaklarına işaret ederek, “Bu, özellikle aynı ülke veya kıtada bulunmadıkları için kolay bir iş değil.” dedi.
Almanya'da ihracatçılar yeni yılda umutlu
Almanya'nın Çin'e ihracatı azaldı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.