Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Alman Gazetesi Focus, Almanyalıların Ukrayna savaşı deyince akıllarına Almanya'nın söz verip de Ukrayna'ya vermedikleri tankların geldiğini yazdı.Gazete, Almanların bu konuda hep başlarını önünde olduğunu ama Türkiye'nin İHA'lar sayesinde Ruslarla etkin mücadele eden Ukrayna Ordusunda her zaman kahraman olarak görüldüğünü bildirdi.
Focus, "Türk hassas silahlarının Rus işgalcileri öldürdüğü ve Ukraynalılara yardım ettiği haberleri tüm Almanya'da dolaşıyor." ifadelerini kullandı.
Gazetenin "Erdoğan'ın SİHA gücü" yazısında öne çıkanlar
Türkiye'nin ürettiği Bayraktar TB2 ABD ekipmanları ile kolayca uyum sağlayabiliyor.
Bayraktar TB2, Rusya'nın yüksek kayıplar nedeniyle stratejik öneme sahip Yılan Adası'ndan vazgeçmesinde en etkili rolü oynayan araçtı.
Bu kadar hasar vermesi ve muazzam etkilerine göre TB2 nispeten ucuz. Bazı uzmanlar savaşlarda seyir değiştirici olabileceğini söylüyor.
BİRÇOK ÜLKE TÜRK İHA'SI İÇİN SIRAYA GİRDİ
Ukrayna savaşı, Türkiye'nin şu anda dünyanın sunabileceği en iyiler arasında yer alan bir silah sistemi geliştirdiğini açıkça ortaya koyuyor.
Türkiye, TB2'lerle yolunun Almanya'nınkinden farklı ve aynı zamanda görünüşe göre daha iyi olduğunu kanıtladı. Türkiye savunma sanayinden artık kendi kendine yetebiliyor.Türkiye, 1970'lerde kendisine uygulanan ambargo nedeniyle gerekli silahları sağlayabilmek ve büyük oyunculara daha az bağımlı hale gelmek istiyordu, bunu başardı.
Litvanya, Temmuz ayında Siauliai Havalimanı'nda büyük bir programla halka Bayraktar TB2 aldığını sergiledi.
Rusya'nın Ukrayna'yı işgali tüm dünyada savunma harcamalarının artmasına neden oldu ve Moskova bedavadan TB2'nin reklamını yapıyor.
Fas, Tunus, Libya, Nijer, Etiyopya, Polonya, Türkmenistan ve Ukrayna zaten Bayraktar'ın müşterisi.
Nijerya, Umman, Pakistan, Bulgaristan, Sırbistan, Macaristan ve İngiltere SİHA'ya ilgi gösteriyor ya da satın almak için pazarlık yapıyor.
TÜRKİYE BİR YILDA 1.6 MİLYAR DOLARLIK DRONE YATIRIMI YAPTI
Yönetim danışmanlığı AT Kearney tarafından yapılan araştırmaya göre, Türkiye, uzun süredir devam eden araştırma ve geliştirme projeleri sayesinde bu tür bir talep artışına hazır birkaç ülkeden biri.
Rapora göre, Türkiye yeni silah sistemlerinin geliştirilmesi ve on milyarlarca dolar değerinde SİHA üretimi için 2021'de SİHA'ya 1,6 milyar dolar yatırım yaptı.
Türkiye, Bayraktar'ın yanı sıra uçak gemisi, çeşitli zırhlı araçlar, zırhlılar, ana muharebe tankları, taşınabilir roketatarlar, helikopterler ve uydu sistemi geliştiriyor.
Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan'a göre Türkiye şu anda silahta yüzde 70 kendi kendine yetiyor, hedef yüzde 100.(Ömer Faruk Madanoğlu / aksam.com.tr)
Litvanya, Bayraktar TB2 için 45 bin posta pulu bastı!
Eurovision ödülünü sattılar! SIHA alacaklar
Sırbistan Türkiye'den SİHA alacak
Uçağının sana sattıkları civisini ABD den alıyorsun ne ihası sihası dürüst olun dürüst
Palavra haber ulen adamlar aldığın uçağın çivisini vermeseler kaldıramazsın bile enayilere geri kalmış insanlara hikayeler bu enayileri uyutmak için arap masalları
Yalan palavra haber bunlar Almanların yaptığının yanında işe yaramaz döküntü bunlara benzer adamlarda neler var
Aynen bunlara inananın aklına şaşarım adamlarda enflansyon yüzde beş altı tarihlerinde görülmemiş buna inanan dısa bagımlı yüzde ikiyüzlerde bunu bile düşünemiyecek akıl yok
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.