BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAlman ekonomisinde görünüm düzeliyor----

Alman ekonomisinde görünüm düzeliyor

Alman ekonomisinde görünüm düzeliyor
10 Eylül 2020 - 14:11 www.finansgundem.com

Enstitü, Almanya'da GSYH'nin 2020'de yüzde 6 azalmasını, gelecek yıl ise yüzde 4,1 artmasını bekliyor

Merkezi Berlin'de bulunan Alman Ekonomik Araştırmalar Enstitüsü (DIW), Alman ekonomisinin yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınının neden olduğu resesyondan beklenenden daha hızlı çıkacağını belirterek, bu yıl GSYH'nin yüzde 6 daralacağı öngörüsünde bulundu.

DIW, ülke ekonomisine ilişkin sonbaharda paylaştığı 2020-2021 ve 2022'yi kapsayan büyüme tahminlerini yukarı yönlü güncelledi.

DIW'den yapılan açıklamaya göre, bu yıl için GSYH tahmini yüzde eksi 9,4'den yüzde eksi 6'ya yükseltildi. Gelecek yıl için büyüme tahmini yüzde 3'ten yüzde 4,1'e çıkarılırken, ekonominin 2022'de de yüzde 3 büyüyeceği tahmin ediliyor.

DIW Başkanı Marcel Fratzscher, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Kovid-19'un sebep olduğu resesyonun ilk korkulandan daha ılımlı olduğunu belirterek, "Bu ekonomik krizin hızlıca sona ereceğine inanmak yanlış olur. Şirket iflasları ve işsizlikte artış gibi birçok gerilemenin olacağını kabul etmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Çalışanlara ve şirketlere sağlanan hükümet teşviklerine erken son verilmesine yönelik girişimlerin yanlış olacağını aktaran Fratzscher, "Çünkü güveni zedeler. Aynı zamanda bu teşvikler, iklimi koruma ve dijitalleşme ile ilgili önemli yapısal değişikliğe engel olmamalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Alman ekonomisi, Kovid-19 salgınının hanehalkı tüketimini, ihracatı ve yatırımları olumsuz etkilemesiyle bu yılın ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 9,7 daralmıştı.

Hükümet, nisanda açıkladığı, Kovid-19 nedeniyle bu yıl GSYH'de 6,3'lük daralma tahminini 1 Eylül'de yüzde 5,8 daralma olarak revize etmişti. Hükümet, gelecek yılın büyüme tahminlerini ise yüzde 5,2'den yüzde 4,4'e düşürmüştü.

Macron AB içinde Türkiye karşıtı cephe oluşturuyor

İran'da döviz kurlarında tarihi rekor

ABD ve Çin "ayrılığı” finansal sistemler için tehlikeli

Piyasaların gözü bu toplantıda: ECB ne yapacak?

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)