BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi Alman ekonomisi yeniden küçülebilir----

Alman ekonomisi yeniden küçülebilir

 Alman ekonomisi yeniden küçülebilir
19 Eylül 2024 - 13:09 www.finansgundem.com

Bundesbank bugün yayınladığı aylık ekonomik raporda, "Alman ekonomisi 3. çeyrekte yeniden küçülebilir" denildi

Bundesbank bugün yayınladığı aylık ekonomik raporda, derin bir endüstriyel durgunluk, durgun yatırım ve bol miktarda tüketici ihtiyatı göz önüne alındığında, Alman ekonomisinin cari çeyrekte tekrar küçülebileceğini belirtti.

Euro Bölgesi'nin en büyük ekonomisi son üç çeyreğin ikisinde negatif büyüme kaydederek, geniş sanayi sektörünün zayıf ihracat talebi ve yüksek enerji maliyetleriyle mücadele etmesi nedeniyle daha geniş bölge üzerinde baskı oluşturdu.

Merkez bankası “Ekonomi üçüncü çeyrekte durgunlaşacak ya da tekrar gerileyecek. Ancak, ekonomik üretimde önemli, geniş tabanlı ve uzun süreli bir düşüş anlamında bir durgunluk şu anda beklenmiyor” dedi.

Merkez bankası, reel ücretlerin arttığı ve hanehalkının bol miktarda tasarruf yaptığı için bazı ekonomistler için bir bilmece olan özel tüketimin şimdilik durgun kalmasının muhtemel olduğunu söyledi.

Satın alma gücündeki bu artışın özel tüketime de yansıması gerekiyor ancak Bundesbank tüketicilerin harcamalarını kısmaya devam etmesini bekliyor.

Bundesbank işgücü piyasalarında bazı endişe verici işaretlere de dikkat çekti.

Almanya'da ekonomik beklentiler düşüyorAlmanya'da ekonomik beklentiler düşüyor

 

Schengen krizinde yeni gelişme: Almanya kara denetimlerine başlıyor!Schengen krizinde yeni gelişme: Almanya kara denetimlerine başlıyor!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)