BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinAlman dergisinde 'En büyük devrimci' Atatürk----

Alman dergisinde 'En büyük devrimci' Atatürk

Alman dergisinde 'En büyük devrimci' Atatürk
17 Mayıs 2020 - 09:35 www.finansgundem.com

History Life dergisinin ‘En Büyük Devrimciler’ başlığıyla dünyaya yön veren 17 kişi arasında ‘Modern Türkiye’nin Babası’ başlığıyla Mustafa Kemal Atatürk’e geniş yer verildi.

Che, Gandi, Lenin, Rosa Lüksemburg, Mao, Robesbiere ve Emmeline Pankhurst fotoğraflarının yer verildiği Alman History Life dergisinin beşinci sayısının kapağında, Atatürk’ün kalpaklı ve kravatlı fotoğrafı ortada yer aldı. 17 devrimci için “İdealleri ve ideolojileriyle dünyayı değiştiren erkekler ve kadınlar” yorumu yapıldı. Atatürk’e altı sayfa ayıran dergi, aralarında onun da yer aldığı farklı olayları gösteren sekiz de fotoğraf kullandı.

KAHRAMANLIKLARI ANLATILDI

Ali Varlı'nın Hürriyet'teki haberine göre her bir lideri farklı yazar ve tarihçi anlatırken, Atatürk’ü Mario Galloni kaleme aldı. Yazıda Atatürk çocukluğundan eğitimine ve reformlarına kadar ayrıntılı olarak işlendi. Libya’da İtalya, Balkanlar’da Bulgaristan ve Gelibolu’da İngiltere’ye karşı nasıl savaştığı da yer aldı. Mustafa Kemal Atatürk’ün Osmanlı İmparatorluğu’nun yıkılmasından sonra Türkiye Cumhuriyeti’ni nasıl kurduğu da anlatıldı. Yazı, ‘Mustafa Kemal Türkiye’de çok kişi tarafından hâlâ saygı duyulan biri’ cümlesiyle son buldu. Popüler tarih dergisi History Life Almanya dışında İtalya, İsviçre, Avusturya ve Lüksemburg’da yayınlanıyor.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bahaneci18 Mayıs 2020 00:49

    Ver gaza

  • pazarci18 Mayıs 2020 00:44

    DUNYADA NERDE NE KADAR TURK DUSMANI VAR HEPSI MUSTAFA KEMALI METEDECEK ISLERINE GELIYOR CUNKU BENIM YUZYILARCA ATAMLA OLAN BAGIMI/GECMISIMI KESIP ATMISTIR.SANKI MUSTAFA DAN ONCE TARIHIM YOK....SELANIKLI BIR INSAN.EN ONEMLISI BENIM ATAMLA OLAN BAGIMIN KESILIP ATILMASINA YARDIM VE YATAKLIK YAPMISTIR .DUNYADA ATASIYLA/GECMISIYLE  BAGI KESILEN BASKA MILLET VARMI .BIR MILLETIN GECMISINI DEVRIM OLAMAZ ,OLSA OLSA YOBAZLASTIRMA YONTEMI OLUR ONDAN KERE CONI VERDI ELIMIZE ISTE SENIN TARIHIN BU DEDILER.BIR MILLETI YOZLASTIRMAK VE YOBAZLASTIRMAK VE YOK ETMEK ICIN EN GUZEL VE EN ETKILI YONTEM.....KAFANIZI KUMDAN CIKARIN...GECMISIMIZDE NERDE NEKADAR SAVAS/ZAFER KAZANILMISSA HEPSIDE TURK MILLETININ INANCI VE IRADESIYLE KAZANILMISTIR VE BUGUNDE AYNIDIR......LUTFEN YAYINLAYIN  .YAYINLARSANIZ TESEKKUR EDERIM,SAYGILAR.

  • MUSTAFA18 Mayıs 2020 00:05

    Kendimizi değiştiremedik ki  dünyayı değiştirilelim.Atatürkten 1000 sene önce de türk toprağıydı  bundan 1000 sene sonra yine aynı kalacak.

  • Erol g.17 Mayıs 2020 12:30

    MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'E SAYGI DUYMAYAN/GÖSTERMEYEN SAYGIYI HAKETMEZ