BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulis“Allah’tan Başbakan var”----

“Allah’tan Başbakan var”

“Allah’tan Başbakan var”
08 Ağustos 2011 - 08:01 www.finansgundem.com

Merkez’in kararı Ankara’da nasıl yankı buldu?

MERKEZ Bankası’nın geçen hafta aldığı kararlar, ekonomi yönetiminde de büyük yankı uyandırdı. Özellikle, yaklaşık 9 aydır fren tedbirlerini savunan Merkez Bankası’nın bir anda U dönüşü yapması, ekonomi yönetiminde gizliden gizliye yaşanan Merkez Bankası rahatsızlığının da gün yüzüne çıkmasına yol açtı. Maliye Bakanlığı, Dış Ticaret, BDDK ve Hazine gibi ekonominin kilit kurumlarındaki bürokratların, Merkez Bankası’nın aldığı kararlarla ilgili görüşleri şöyle:
“Allah’tan Başbakan var”
Merkez, tüm uyarılarımıza rağmen 9 aydır fren tedbirlerini savundu. Hatta fren tedbirlerinin vergi ayağı eksik diye sık sık bizi şikayet etti. Gelinen noktada, kimin haklı olduğu ortaya çıktı.
Merkez Bankası kararları, diğer kurumlarla masaya yatırmadan alıyor. Çoğu zaman ilgili kurum kararları gazetelerden öğreniyor. Dolaysıyla, bu da ekonomik programda zafiyet oluşturuyor.
Merkez’in, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Hazine üzerinde büyük etkisi var. Bu da, kararlarda hata oranını artırıyor.
Erdem Hoca (Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı) çok iyi bir insan ve çok tecrübeli bürokrat. Ancak, özgüveni çok yüksek. Bu da hatalara yol açıyor.
Son faiz indirimi ile zorunlu karşılık indirimi kararları ayrı ayrı alınabilirdi. Böylece yatırımcının kafası karışmazdı. Merkez Bankası, aynı anda alma konusunda ısrar etti.
Fren politikasından, Başbakan Erdoğan’ın ‘ekonomide garip garip açıklamalar var’ uyarısından sonra vazgeçildi. Allah’tan Başbakan var. Yoksa ekonomide sıkıntılı bir döneme girilecekti. Star

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ali güneş10 Ağustos 2011 14:07

    merkez bankası başkanı derhal istifa etmeli durmuş yılmaz daha iyi yönetiyordu başkan son dalgalanmadan parayı vurdu