BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBerat Albayrak'tan ekonomik saldırı açıklaması----

Berat Albayrak'tan ekonomik saldırı açıklaması

Berat Albayrak'tan ekonomik saldırı açıklaması
30 Ekim 2018 - 20:41 www.finansgundem.com

Bakan Albayrak, "12 Eylül'de bile olmayan bir saldırıyla karşılaştık." dedi

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ekonomideki dalgalanmaların yabancı bir ülkenin başkentinde planlandığını iddiasında bulundu. 

'2019 PİYASALARA GÜVEN VEREN BİR YIL OLACAK'

Bakan Albayrak, "Ekonomik saldırılar yabancı bir ülkede planlandı. 10 Ağustos planını yapanlar duvara tosladı. Türkiye'nin aşamayacağı bir sorun yok. Türkiye ekonomisi Ekim ayından itibaren normalleşme sürecine başladı. 2019 yılı piyasalara güven veren yıl olacak" yorumunda bulundu.

Albayrak, "12 Eylül'de bile olmayan ekonomik saldırı ile karşılaştık. Kur, faiz, enflasyon atağına rağmen Türkiye bu süreci geride bıraktı" ifadelerini kullandı.

Albayrak, "5 milyon 950 bin 136 mükellef yapılandırma için başvurdu. 70 milyar TL yapılandırma yapıldı. 10.8 milyar TL tahsilat yapıldı. 2018 sonuna kadar 17 milyar TL tahsilat yapılması öngörülüyor." dedi.

HANGİ BAŞKENT

Albayrak'ın spekülatörlerin saldırı planı yaptığı iddiaları ise komisyonda tepkiyle karşılandı. Muhalefet milletvekilleri, böyle bir olayın hayal ürünü olmadığının anlaşılabilmesi için hem spekülatörlerin hem de toplanılan ülke başkentinin açıklanmasını istediler. Ancak Albayrak, bu konuda bir açıklama yapmadı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • laga luga31 Ekim 2018 12:32

    Kötü olursa dış güçler iyi olursa bunlardan bilin.Sanki önceki krizlerde abd falan yoktu dış güçlerde yoktu.Dünyadaki tek ülke türkiye idi krizi Ecevit çıkardı.Vay bu milletin aklına tükereyim.Bu safsataları yalayıp yutuyorlar ya

  • Yavuz eren31 Ekim 2018 05:25

    Zamaninda cok fazla kurtlar vadisi izlemis belliki, etkisinde kalmis!

  • Ali Ergül30 Ekim 2018 21:03

    Yahu sizin 15yıl yaptığınız yanlışlar inşaat a dayalı büyüme, dış politika hataları, liyakatsız insan atamaları, gazete medya satışları, Turkcell hisse satışı, israf israf damarlarınıza kadar işlemiş gösteriş merakı yahu bunlar bir kaçı bunlar ne olacak. Bu damı dış mihraklar. Yahu Allah’tan korkun yahu.