Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Yeni Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) hazırlıklarında son aşamaya gelindi. Yıkımı tamamlanmak üzere olan bina, Mimar Murat Tabanlıoğlu tarafından hayata geçirilen projeyle, opera binasına dönüştürülecek. Projenin ihalesi ise Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılacak. TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, projenin bitmek üzere olduğunu, kendilerinin de ihale hazırlıklarına başladığını belirterek, “2 ay içinde ihaleyi yapmış olacağız” dedi.
SEMBOL BİNA
İstanbul, Taksim’deki Atatürk Kültür Merkezi’nin(AKM) yenilenmesiyle sembol bir mekân haline geleceğini belirten Turan, AKM binasının yenilendikten sonra 2 bin 500 kişilik opera salonu, tiyatro salonları, sinemalar, kütüphaneler, tasarım dükkânları, kafe ve restoranlarıyla büyük bir merkez olacağını söyledi.
Turan, “Geçmişte birçok etkinliğe ev sahipliği yapan Atatürk Kültür Merkezi, 1969 yılında hizmete girdiğinde, dünyanın en büyük dördüncü sanat merkeziydi. Maalesef AKM 2008 yılından bu yana kullanılmıyor. Yeni AKM binası ile tasarımı ve mimarisiyle gelecek kuşaklarımıza miras kalacak” dedi. Turan, devasa bir alanda, modern bir mimari tasarımla konumlanacak merkezin Cumhuriyet döneminin, bugünden yarına kalacak en önemli projelerinden biri olacağını ifade etti.
YÜZLERCE KİŞİ ÇALIŞIYOR
Hem TOKİ’nin hem ülkenin gündeminde olan bir diğer önemli proje de Kanal İstanbul. 45 kilometrelik Küçükçekmece-Sazlıdere-Durusu koridoru üzerinde olacak Kanal İstanbul projesinde bu yıl kazma vurulması hedefleniyor. Ulaştırma Bakanlığı koordinasyonunda yürüyen Kanal İstanbul projesinde TOKİ’nin planlama ve arazi düzenleme konusunda en önemli paydaş konumunda olduğunun altını çizen Turan, “Bir senaryomuz var. Şu anda devletin farklı kademelerinde yüzlerce kişi bu projeyle alakalı çalışıyor” diye konuştu. Turan ayrıca, yabancı yatırımcının da Kanal İstanbul projesine büyük ilgi gösterdiğini belirtti.
200 BİN KİŞİLİK ŞEHİR KURUYOR
GAZİANTEP’de Türkiye’ye örnek bir şehir modeli için harekete geçtiklerini anlatan Turan, ‘Kuzey Şehir’ adı verilen projede yaklaşık 50 bin konut olacağını ve tamamlandığında 200 bin nüfusa ev sahipliği yapacağını söyledi. 3 yıldır üzerinde çalıştıkları proje için “TOKİ’de beni en heyecanlandıran proje” diyen Başkan Turan, “Örnek bir şehircilik modeli ortaya koyuyoruz. 3-4 katlı bloklar, mahalle kültürünü yaşatacak şekilde hayata geçiyor. Bu yıl sonu 7 bin konut biter. Biz 20 bin konutu yapacağız, diğer bölüm özel sektör eliyle olacak. Şehirden uzak, organize sanayi bölgesinin yakınında diye ilk etapta soru işaretleri vardı. Ama 748 konutu satışa sunduk ve ilk sabah birkaç saatte 250 talep geldi. Bu da gösteriyor ki ilgi yoğun olacak” dedi. Turan, projeyle ilgili akademilerde okutulmak üzere bir kitap hazırlığı içinde olduklarını da sözlerine ekledi. (Hürriyet / Gülistan Alagöz)
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.