BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisAkkurt ve Özen transfer mi oluyor?----

Akkurt ve Özen transfer mi oluyor?

Akkurt ve Özen transfer mi oluyor?
29 Aralık 2011 - 01:12 www.finansgundem.com

Bank Audi’nin Türk bankacılığının amiral gemileri Garanti ve Akbank’ın duayen genel müdürlerine çalışma teklifi götürdüğü öğrenildi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun Türkiye’de 12 yıl sonra ilk kez bankacılık yapma izni verdiği Lübnanlı Bank Audi’nin çalışmalara başladığı ifade edildi. Bankanın Türkiye’de banka kurmak için yaptığı çalışmaların başında genel müdür arayışları geliyor.
Audi’nin BDDK’ya söz verdiği 10 milyar dolarlık bir büyüklükle piyasaya girme hedefi doğrultusunda genel müdürlük pozisyonuna şimdiye kadar kendini kanıtlamış ve bankacılığın duayeni konumuna gelmiş bankacılara teklif götürdüğü ifade ediliyor. Bu kişilerin başında iki büyük bankanın tepe yönetiminde bulunan ünlü bankacıların geldiği kaydediliyor.
Bunlar Garanti Bankası’nın başarılı Genel Müdürü Ergun Özen ve krizde Akbank’ın yönetimini teslim alıp büyüklüklerini katlayan Ziya Akkurt. Özen ve Akkurt’un teklifi kabul etmedikleri tahmin ediliyor.
10 MİLYAR DOLARLIK GÜVEN
Kulislerde Audi’nin başta İSO 500 listesindeki büyük kuruluşlar olmak üzere büyük şirketlerle çalışmaya özen göstereceği ve bu faaliyeti nedeniyle güçlü ve güvenilir genel müdür arayışında olduğu dile getiriliyor.
İŞ'TEN 87 YILIN VEFASI: PAKİSTAN'A ŞUBE AÇIYOR
Türkiye İş Bankası 87 yıl önce kuruluşunda para toplayıp gönderen Pakistan’a şube açıyor. Bankadan yapılan açıklamada “Pakistan’da şube açılması için genel müdürlüğün yetkili kılınmasına karar verilmiştir” denildi. Banka daha önce de sel felaketi nedeniyle 1 milyon TL, 2005’teki deprem felaketinde de 1.7 milyon TL yardımda bulunmuştu. Pakistanlı Müslümanlar tarafından milli mücadeleye destek için Atatürk’e gönderilen yardımların 250 bin TL’lik kısmı İş Bankası’nın kuruluş sermayesinin bir kısmını oluşturmuştu.
GAZETE HABERTÜRK / Rahim AK

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bankacı ya 29 Aralık 2011 11:41

    Bankacı arkadaş Ünsal bey kuruluşunu yaptığı bankayı büyük bir dev haline getirmiştir. Yeni kululacak ve geliştirlecek bir kluruluş için en ideal isimdir o.

  • celtics7529 Aralık 2011 10:49

    İsmi geçen değerli yöneticilerin yeni kurulacak olan bir organizasyonda başarılı olacaklarını düşünmüyorum.Bkz. Akın Kozanoğlu...

  • 28 Aralık 2011 13:47

    Evet Ünsal bey mutlaka dikkate alınmalı.

  • misafir28 Aralık 2011 13:40

    sıfır kilometre birisi lazım bence bu adı geçen şahıslar tekaüte ayrılacaklar

  • Bankacı28 Aralık 2011 13:31

    Sayın Ünsal SÖZBİR de görüşülmesi gereken kişiler arasında olmalıdır.