Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Türkiye’de İngiliz Ticaret Odası, 2012 yılının ilk etkinliğinde iki konuğu ağırladı. İki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirmeye yönelik organize ettiği “Networking”toplantılarının yeni yıldaki ilk konukları Lord Mayor of London ( Londra Finans Merkezi Başkanı ) Alderman David Wootton ile, THY Teknik CEO su Doç.Dr. IsmailDemir oldu.
Türkiye ziyareti kapsamında kalabalık bir işadamı grubu ile İstanbul’da bulunan Londra Finans Merkezi Başkanı Alderman David Wootton (Lord Mayor of London), Türkiye’deki büyük ekonomik potansiyelini ve Türkiye'nin küresel pazarda artan önemini vurguladı. Toplantıya katılan İngiliz iş adamları grubu, Türk iş adamları ile yatırım geliştirme arzusunu heyecanla dile getirdiler.
Londra Finans Merkezinin Başkanı, Finans Merkezini ve iş camiasını dinleyerek, finans ve iş hizmetleri sektöründe yapılması gerekenlerle ilgili olarak hükümete tavsiyelerde bulunuyor. Başkan, Merkezi ve Birleşik Krallık işdünyasını temsil etmek üzere sık sık seyahat ediyor. Bir yıl sürecek görev süresinin yaklaşık 100 gününü hızla büyüyen kilit piyasaları ziyaret edecek heyetlere başkanlık yaparak, iş dünyasında yeni imkanların gelişmesine katkı sağlayarak geçirecek.
Türkiye’de İngiliz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Jonathan Beard, ise gerçekleştirmekte oldukları faaliyetleri şöyle ifade etti;
“Ingiliz Ticaret Odası, geçtiğimiz yıl Anadolu’da 16 önemli şehirdeki Ticaret Odalarını ziyaret ederek, 250'ye yakın yönetici ile İngiltere’de iş geliştirmeye yönelik temasta bulundu. Ziyaretlerin olumlu yansıması tahminen % 35 oranında Türkiye-İngiltere arasındaki iş hacminin artışı olarak gözlendi. Artan bu iş hacminin % 40 lik oranını ise KOBİ'ler oluşturdu.Geçen yıl ziyaretlerde yakalanan ivmenin başarısının artarak devam etmesini hedefliyoruz.
Bu yıl İngiltere’de 17 Ticaret Odasını ziyaret etmeyi planlıyoruz. Ziyaretlerimizde özellikle İngiliz KOBİ'lerine Türk şirketleri ile iş geliştirme olanaklarını anlatacağız. Türkiye ile İngiltere arasındaki yatırım trafiğinin iki taraflı olarak potansiyeli olduğunu gözlemliyoruz. Bu yönde her iki ülke arasında köprü görevi üstlenmeye devam edeceğiz.
Artık Türk iş dünyası çok daha cesur adımlar atarak, yurtdışı yatırımlara yöneliyor. Ekonomik durgunluk nedeniyle, büyüme hızı azalmış, yeni yatırım imkanı bulamayan ve genellikle iş hacmi azalan İngiliz şirketleri, Türk girişimcileri için ideal yatırımlar arasında yer alıyor. Özellikle Anadolu kaplanları diye anılan kobiler, agresif büyüme trendi içinde güçlerini sınırların ötesine taşıyarak, taze kana ihtiyaç duyan İngiliz şirketlerini satın alıyor. Akıntılar yer değiştiriyor. Durgun İngiliz ekonomisine, Türkişadamları canlılık getiriyor.”dedi.
Jonathan Beard Odanın tarihçesi ile ilgili olarak da enteresan noktaları ise şöyle vurguladı;
“1887 yılında Osmanlı İmparatorluğu döneminde Türk ve Balkan İngiliz Ticaret Odası olarak kurulmuş olan Oda, o dönemde ikibin üyesi ile,İngiltere dışındaki en büyük Ticaret Odası olma özelliği taşıyordu. Aralıksız 125 yıldır görevini sürdüren Oda, benzer üye statüsünü tekrar yakalayabilmeyi amaçlıyor. Bugünün teknolojik imkanlarını kullanarak interaktif web sitesi vesosyal medya kanalıyla üyelerimize daha kapsamlı hizmet veriyoruz.
Kurulduğu yıldan beri, finansal olarak devlet desteği almayan Oda, sadece sponsor ve üyelerinden gelen aidatlar ile faaliyetlerini başarı ileyürütüyor. Her yıl, iş dünyasına yönelik otuza yakın etkinlik düzenleyen Oda,bu etkinliklerde gündemi yakalayan temalarda katılımcıları bilgilendirerek, yeni iş ortaklıkları geliştirilmesine ortam yaratıyor.
İngiliz Ticaret Odası olarak, büyük kurum ve şirketlerin yanı sıra, orta ve küçük ölçekli kurumların üyeliklerine de her zaman kapımız açıktır.” dedi.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.