BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAkben'den finans sektörüne 'yapıcı olma' uyarısı----

Akben'den finans sektörüne 'yapıcı olma' uyarısı

Akben'den finans sektörüne 'yapıcı olma' uyarısı
28 Haziran 2021 - 11:06 www.finansgundem.com

BDDK Başkanı Akben, pandemi sonrasında sürecin önemine vurgu yaparken, "Finans sektörümüzün tüm oyuncularından yapıcı olmalarını bekliyoruz. Makul olmalı ve aslında bir kamu hizmeti ifa ettiklerini unutmamalılar" ifadelerini kullandı.

Finansal Kurumlar Birliği 9'uncu Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Mehmet Ali Akben, 'Küresel çapta sorunlarla karşı karşıya olduğumuz dönemlerden geçiyoruz' derken; yeni döneme ilişkin en önemli iki başlık olarak sağlık ve ekonomiyi sıraladı. Kovid-19 salgının, aşı uguyalamalarının hız kazanmasıyla yavaş yavaş etksini kaybetmesini beklediklerini aktaran Akben, "Bundan sonra öncelik ekonomilerin yeniden inşa edilmesidir" dedi.

'FİNANS SEKTÖRÜNDEN YAPICI OLMALARINI BEKLİYORUZ'

Ekonomik aktivitenin pandemi öncesine ulaştırılması hususunda finansal kurumlara önemli görevler düştüğünü hatırlatan Akben, "Tüketim yerine üretim, ihracat ve toplam yatırımları artıracak stratejik sektörlere yeterli finansman sağlanması öncelik olmalı" dedi. Akben sözlerini şöyle sürdürdü:

Kredi mekanizmasının etkin çalışması, adil sürdürülebilir fiyatlamayla mümkün olur. Yüksek kar güdüsüyle hareket etmek, ileriki dönemlerde elde edilebilecek potansiyel gelirlerin kaybedilmesi anlamına gelir. Finans sektörümüzün tüm oyuncularından yapıcı olmalarını bekliyoruz. Makul olmalı ve aslında bir kamu hizmeti ifa ettiklerini unutmamalılar. Banka dışı finans sektörü de kendi standartlarını geliştirmelidir. Onlarında da bankalarla birlikte öncü rol oynamasını beklemekteyiz.

 

Türk bankacılık sektöründen güçlü sinyaller

 

Milyoner yatırımcıların tek çaresi risk almak

 

Binance'den 'durdurma' açıklaması

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • acacu28 Haziran 2021 12:54

    Ülke yöneticileri her canları istediğinde bir gece yarısı kararı ile ülkenin bütün dengelerini alt üst edip, hiç bir gerekçe de sunmasınlar, ama finans sektörü yapıcı olsun. Oldu.

  • Hehe28 Haziran 2021 11:39

    Sizde yapici olun mesala istifa edin devletten ucbes mmaas almayin dogru olan karari verin yalakalik karari degil