Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Akbank, toplamda 17.5 milyar lira değerinde ihraç için harekete geçti. Akbank tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen iki ayrı açıklamada yer alan bilgilere göre Yönetim Kurulu, halka arz edilmeksizin nitelikli yatırımcılara satış yöntemiyle, 7.5 milyar liraya kadar tahvil, döviz, borsa, libor gibi endekslere dayalı ancak bunlarla sınırlı olmaksızın her türlü yapılandırılmış borçlanma aracı ihraç edilmesine ve yurt içinde 10 milyar liraya kadar farklı tür ve vadelerde Türk Lirası cinsinden, bir veya birden fazla ihraç yoluyla finansman bonosu ve/veya tahvil ihraç edilmesine karar verdi.
Açıklamada ayrıca söz konusu ihraçlarla ilgili olarak, BDDK ve SPK'ya başvuru yapılması ve diğer gerekli işlemlerin yürütülmesi için banka Genel Müdürlüğüne yetki verilmesi kararlaştırıldığı ifade edildi.
7.5 milyar liralık yapılandırılmış borçlanma aracı ihracına ilişkin KAP'ta yer alan açıklamanın tamamı şu şekilde:
Bankamız Yönetim Kurulu tarafından, yurt içinde farklı tür ve vadelerde Türk Lirası cinsinden, bir veya birden fazla seferde, halka arz edilmeksizin nitelikli yatırımcılara satış yöntemiyle, 7,5 Milyar Türk Lirasına kadar tahvil, döviz, borsa, libor gibi endekslere dayalı ancak bunlarla sınırlı olmaksızın her türlü yapılandırılmış borçlanma aracı ihraç edilmesine karar verilmiş olup; satışların gerçekleştirilmesi, ihraç edilecek yapılandırılmış borçlanma araçları ile uyumlu hazine bonosu ve/veya devlet tahvillerinin bir veya birkaçının ve/veya bankalararası TL Libor oranının referans olarak alınması, lüzumu halinde ek getiri ilave edilmesi, ilave edilecek ek getirinin oranının belirlenmesi, ödenecek faiz oranları da dahil olmak üzere ihraç edilecek yapılandırılmış borçlanma araçlarına ilişkin tüm şart ve hükümlerin belirlenmesi ve bu kapsamda Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Sermaye Piyasası Kurulu ve diğer merciler nezdinde gerekli başvuruların yapılması ve diğer işlemlerin yürütülmesi için Genel Müdürlük'e yetki verilmiştir.
10 milyar liralık tahvil ihracına ilişkin KAP'a gönderilen açıklamanın tamamı ise şu şekilde:
Bankamız Yönetim Kurulu tarafından, yurt içinde 10 Milyar Türk Lirası'na kadar farklı tür ve vadelerde Türk Lirası cinsinden, bir veya birden fazla ihraç yoluyla finansman bonosu ve/veya tahvil ihraç edilmesine karar verilmiş olup; ihraç edilecek finansman bonosu ve/veya tahvillerin vadesinin 5 yılı aşmayacak şekilde belirlenmesi, satışların halka arz yöntemiyle gerçekleştirilmesi, piyasa koşullarına bağlı olarak iskontolu ve/veya kuponlu, kuponlu borçlanma araçlarının ise sabit veya değişken faizli olarak ihraç edilmesi, ihraç edilecek borçlanma araçları ile uyumlu hazine bonosu ve/veya devlet tahvillerinin bir veya birkaçının referans olarak alınması, lüzumu halinde ek getiri ilave edilmesi, ilave edilecek ek getirinin oranının belirlenmesi, ödenecek faiz oranları da dahil olmak üzere ihraç edilecek borçlanma araçlarına ilişkin tüm şart ve hükümlerin belirlenmesi ve bu kapsamda Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Sermaye Piyasası Kurulu ve diğer merciler nezdinde gerekli başvuruların yapılması ve diğer işlemlerin yürütülmesi için Genel Müdürlük'e yetki verilmesine karar verilmiştir.
Geçenlerdeki bedelli sermaye artışını da düşünürsek ülkede işler, en azından banka için pek iyi gitmiyor galiba. Bu dönemde, herkesin riskten kaçındığı dönemde kendi şahsi servetlerinden bedelli sermaye artirimiyla 1.2 milyar TL aktaracaklar bankaya. Seçimden sonra ortalık karışırsa şaşırmayın. Çekirdek ve çayı hazır edip bekleyeceğim
Nasıl gençler? Eğleniyo muyuz?
kaynaklar batıklara gitti devlette bana sonra gel nefes alamıyorum giyor o da başka kapıya gitti
Ne oluyo yav
noluyo yav borçlanmalar çok gibi geldi niye çok
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.