Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Akbank’ın 2017 yılının ilk dokuz ayındaki finansal sonuçlarını değerlendiren Genel Müdür Hakan Binbaşgil, "Ekonomimiz, jeopolitik gelişmelere rağmen dirençli bir performans sergiledi ve dünyada en çok büyüyen ülkeler arasında tekrar yer almayı başardık. Biz de sağlam bilançomuz ve yurt dışından sağladığımız uzun vadeli kaynaklarla ekonomiye desteğimizi sürdürdük. Hızlı büyümemize rağmen etkin risk yönetimimiz ve aktif kalitemiz her zamanki gibi bizi ayrıştıran özelliklerimiz arasında yer aldı" dedi.
"Reel sektör ve bireylere sağladığımız desteği 245 milyar TL seviyesine çıkardık”
Binbaşgil, Akbank’ın müşterilerinin sürekli yanında olan bir bankacılık anlayışına sahip olduğuna dikkat çekerek, "Bu dönemde ekonomimize sağladığımız desteği geçtiğimiz yıl sonuna kıyasla yüzde 12 büyüterek kredilerimizi 195 milyarı nakdi olmak üzere toplam 245 milyar TL seviyesine çıkardık. KGF kapsamında şirketlerimize bu yılın başından itibaren 16 milyar TL kredi kullandırdık. Yılın ilk 9 ayında aktiflerimizi yüzde 7,1 oranında büyüterek 315 milyar TL’nin üzerine çıkardık. Bankamız, brüt kârı üzerinden 1 milyar 201 milyon TL vergi karşılığı ayırarak 4 milyar 517 milyon TL konsolide net kar elde etti" ifadelerini kullandı.
"Toplam mevduatımız 188 milyar TL’ye çıktı"
Türkiye’de mevduatın kredilere paralel olarak gelişim göstermesinin sağlıklı bir bankacılık sistemi için önemli olduğu belirten Binbaşgil, "Yılın ilk 9 ayında yüzde 8 oranında artan toplam mevduatımız 188 milyar TL’ye çıktı. Mevduatımızdaki bu güçlü büyüme sayesinde, kredilerimizle ekonomimize destek sağlamamız kolaylaşacak"dedi. Tasarrufların artmasının ülke için önemini de vurgulayan Binbaşgil, "Biz de, sektörümüzün tek örneği olan yatırım platformumuz Akbank Yatırım Hizmetleri sayesinde, tasarrufların artmasına destek olmayı ve uzman kadromuzla müşterilerimize değer katmayı amaçlıyoruz" diye konuştu.
"Takipteki kredi oranımız sağlıklı büyümemizin göstergesi”
Binbaşgil, Akbank’ın takipteki kredi oranının yüzde 2,1 olduğuna dikkat çekti ve şöyle devam etti: "3. çeyrek sonunda da güçlü büyüme performansımızı sürdürürken takipteki kredi oranımızı düşük seviyede tutmayı başardık. Bankamız, genel kredi karşılıkları da dikkate alındığında takipteki kredilere yüzde 170 oranında karşılık ayırdı.”
guest: takipteki alacak neden satılır bilmiyorsun, bari öğren. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibisiniz maşallah. Onur: 200 milyar TL kredi verip 6 milyar TL kar eden bankaya (kar oranını hesapla bakalım ne çıkacak.) bu lafı ediyorsun da sattığı malı %20-%50 karla satan bir işletme ile karşılaştırdığında ne çıkıyor karşına hesapla bakalım. Bankalarda %20-%50 arası aynı mantıkla kar marjı koyarak çalışırsa durum ne olur bir düşün bakalım?
Akbank Çalışanları neden mutsuz
Takipteki alacaklari sat sonra oranımız düşük bravo.
YILLIK 6 MİLYAR 1 BANKANIN KARI. DÜŞÜNÜN HALKIN CEBİNDEN NE KADAR PARA KAZANIYORLAR. YAAA BARİ KART AİDATLARINI KALDIRIN
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.