Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Temiz enerjiler, tarım ve gıda sektörlerindeki girişimcilere yönelik “Sürdürülebilirlik” teması altında, sektördeki önde gelen girişimcilerin ve destek mekanizmaları sunan kurumların ağırlandığı Zirve, girişimcileri, yatırımcıları ve üst düzey şirket yöneticilerini İzmir’de buluşturdu.
Zirve’nin açılış konuşmaları Endeavor Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Akgerman, Endeavor Derneği Genel Sekreteri Didem Altop ve Akbank İzmir Bölge Müdürü Kayhan Beyhan tarafından yapıldı.
Açılış konuşmalarının ardından 60 ülkede aktif temsilciliğe sahip uluslararası tarım ve gıda girişimcilik ağı olan Future Agro Challenge (FAC) Yarışması’nın kurucusu Yunanistan’dan Industry Disruptors’dan Carla Tanas, Zirve’nin teması olan “Sürdürülebilirlik”in global anlamda kalkınmadaki öneminin üzerinde durarak 16-19 Nisan 2018’de Global Girişimcilik Kongresi kapsamında gerçekleştirilecek olan FAC yarışması finali için de ayrıca heyecanlı olduğunu belirtti.
Carla Tanas’ın konuşmasının ardından Endeavor Derneği Girişimci Seçim ve Hizmetler Müdürü Semih Kalvo moderatörlüğünde “Temiz Teknolojiler” Paneli’ne geçildi. Panelde Biopipe’tan Enver Mısırlı, EGIAD’dan Levent Kuşgöz, Evreka’dan Umut Can Duman ve UNIDO’dan Osman Malik Atanur yer aldı. Ardından Endeavor Derneği Genel Sekreteri Didem Altop moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Tarım Girişimciliği” Paneli’nde ise Doktar’dan Serap Öztürk, Komşuköy’den Özden Akyıldız ve Urla Şarapçılık’tan Can Ortabaş vardı. Son panelde Endeavor Derneği Girişimci Seçim ve Hizmetler Direktörü Aslı Kurul moderatörlüğünde “Gıda Girişimciliği” teması altında Fazla Gıda’dan Olcay Silahlı, Nefista’dan Eren Merzeci ve Pubinno’dan Can Algül panelist olarak katıldı. Panelistlerin ortak mesajı, hangi sektörden olursa olsun, girişimcilerin doğru mentörlükle hedeflerine daha rahat ulaşabileceği oldu.
Endeavor Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Akgerman, “Bugün, zirvemizin teması “Sürdürülebilirlik”, odaklanacağımız konular ise temiz teknolojiler, tarım girişimciliği ve gıda girişimciliği. Bu konular dünyamız için git gide daha çok önem kazanıyor. İzmir ve İzmir’i çevreleyen bölge ise bu alanlarda öne çıkabilecek özelliklere sahip. Bu potansiyeli başarılı bir örneğe çevirebileceğimize eminim. Etkin girişimciler, bulundukları toplumu ve ekonomiyi değiştiren, geliştiren, yeniliğe açık ve adaptasyon gücü yüksek kişilerdir. Sivil toplum, üniversite, özel sektör, kamu ve yarı kamu kurumlarının hep bir arada, bu girişimcileri desteklemesi elzemdir. Bu amaca erişmek için İzmir’de yerel mentör ve yatırımcı ağlarının oluşması ve yerel destek mekanizmaları geliştirilmelidir. Endeavor Türkiye olarak bu konuda her türlü destek ve iş birliğine açık olduğumuzu özellikle belirtmek isterim.” dedi.
Endeavor Genel Sekreteri Didem Altop, “Endeavor olarak son beş senedir sektörler bazında yürüttüğümüz küme çalışmalarını son iki senedir şehirler odağında daha da yoğunlaştırdık. İzmir ve Ankara’daki Girişimci Seçim ve Destek ile Ekosistem Geliştirme çalışmalarımız ile Türkiye çapında etkin girişimcileri ağımıza dahil etmek istiyoruz. Artık girişimcilik ülke bazında değil şehir bazında değer kazanıyor. Endeavor Insights’ın Türkiye dahil farklı ülke ve sektörlerde gerçekleştirdiği araştırmalara göre, çok az sayıda rol modeli girişimcinin bir girişimcilik ekosisteminin oluşmasında büyük payı var. Biz de bu rol modellerine erişip onları desteklemeye çalışıyoruz.” dedi.
Akbank İzmir Bölge Müdürü Kayhan Beyhan, konuşmasında “Akbank olarak; girişimcilik konusu öncelikli kurumsal sosyal sorumluluk alanlarımız arasında bulunuyor. 2007 yılından bu yana Endeavor’ın Türkiye faaliyetlerine destek oluyoruz. Endeavor Derneği ile finansal ve finansal olmayan farklı işbirlikleri gerçekleştiriyoruz. Akbank, Endeavor Derneği ile işbirliği kapsamında Endeavor Türkiye’nin seçtiği etkin girişimciler için bir kredi havuzu oluşturdu. Girişimcilere özel finansal işbirliklerinin yanı sıra gençlere özel girişimcilik programları da yürütüyoruz. 2016 yılında hayata geçen genç girişimcilik programı CaseCampus ile üniversiteli gençlere girişimciliği bir kariyer yolu olduğunu göstermeye çalışıyoruz, eğitimlerimiz onları bu yönde güçlendirmeye çalışıyoruz. Çalışmalarımızla tüm Türkiye’de girişimcilik ekosistemini güçlendirmeye çalışıyoruz. İstanbul’da girişimcilik konusunda yürütülen çalışmaları İstanbul dışında da yaygınlaştırmak amacıyla 2016 yılında Ankara ve İzmir’de “İyi Girişim Kentler” projesi başlattık. Amacımız, bu şehirlerdeki etkin girişimcilere de ulaşarak, onları destekleyip rol modelleri yaratmak ve bölge bazlı girişimcilik ekosisteminin gelişimine katkıda bulunmak. Bu kapsamda İzmir’de düzenlediğimiz “İyi Girişim Zirve”sinde sizlerle birlikte olmak bizler için mutluluk verici.” dedi.
Zirvenin son kısmında, 60 ülkede aktif temsilciliğe sahip uluslararası tarım ve gıda girişimcilik ağı olan Future Agro Challenge (FAC) Yarışması’nda Türkiye’yi temsil edecek girişimin seçilmesi için ilk etap olan girişimci sunumları yapıldı. Genel başvurular üzerinden belirlenen ilk 10 aday sunumlarını FAC’ten Carla Tanas, strateji ve iş geliştirme danışman Cem Sarı, 500 Startups’tan Enis Hulli, EGIAD’dan Levent Kuşgöz ve Galata İş Melekleri Derneği’nden Ömer Akarca’dan oluşan jüriye gerçekleştirdi. Jürinin seçtiği ilk altı aday; Nebyan Doğal, MetaMeta Anatolia, Tangala, Tarlamvar, Tarsens ve Triot, önümüzdeki dönemde Endeavor'dan mentorluk alacak ve birinci seçilecek girişimci 16-19 Nisan’da Global Girişimcilik Kongresi’nde 60 ülkenin finalistiyle yarışmaya hak kazanacak.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.