BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAK Parti’ye göre; koalisyon neden kurulamadı? ----

AK Parti’ye göre; koalisyon neden kurulamadı?

AK Parti’ye göre; koalisyon neden kurulamadı?
14 Ağustos 2015 - 10:20 www.finansgundem.com

CHP ile koalisyon konusunda uzlaşamayan AK Parti’de, hükümet ortaklığına 4 ana nedenin engel olduğu tespiti yapıldı

CHP’nin 4 yıllık hükümet önerisinden geri adım atmaması, özellikle Ortadoğu bağlamında dış politikadaki ciddi ayrışma, eğitimde CHP’nin önerdiği ve imam hatiplerin orta kısımlarını kapatacağı iddia edilen model ve CHP’nin “devleti önceleyen yaklaşımı” koalisyon yolunu tıkayan 4 madde olarak sıralandı.

AK Parti kaynaklarına göre CHP, 4 yıllık, geniş tabanlı hükümet önerisinden hiçbir şekilde geri adım atmadı. Ak Parti’nin 1 yılın altında kısa süreli hükümet önerisi CHP tarafından olumlu bulunmadı. Parti kaynakları, önerilen sürenin 1 yılın üzerine hatta 2 yıla çıkıp çıkamayacağına ilişkin de “CHP’nin 4 yılın dışında bir yaklaşımı olmadığı için bu değerlendirilmedi” açıklamasını yaptı.

Kaynaklar, koalisyonun gerçekleşmemesinde ikinci neden olarak “dış politika”daki ciddi ayrışmayı gösterdi. Özellikle Ortadoğu temelli, Suriye ve Mısır politikalarındaki farklı bakış açıları gösterildi. Bu konulardaki derin ayrışmaların aşılmasının mümkün olmadığı ifade edildi.

Kaynaklar, koalisyonun önündeki üçüncü ana engel olarak, eğitim konusunda CHP’nin önerdiği 1+8+4 modelini gösterdi. CHP’nin bu önerisinin seçim beyannamesinde yer aldığını ve görüşmeler esnasında beyannamedeki bu vaatten geri adım atılmadığını dile getiren kaynaklar, bu vaadin imam hatiplerin orta kısmının kapatılmasına yol açacağını, bu nedenle kabul edilemez olduğunu kaydetti.

Kaynaklar, AK Parti’nin “Milli iradenin yönetildiği yer TBMM’dir. Devletin politik önceliklerinin milli iradeye göre belirlenmesi” görüşünü dile getirdiği, buna karşılık CHP’nin “politikaların belirlenmesinin ardından kurumların piyasa dinamiklerini önceleyen çerçevede karar alması yönünde bir yaklaşımı” gündeme getirdiği, bunun da koalisyonun önünde engel oluşturduğunu vurguladı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)