BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAK Parti'de bir istifa daha!----

AK Parti'de bir istifa daha!

AK Parti'de bir istifa daha!
31 Ocak 2014 - 10:26 www.finansgundem.com

AK Parti'de 17 Aralık operasyonu sonrası başlayan istifa furyasına yeni bir isim daha eklendi

AK Parti'nin ihraç istemiyle Disiplin Kurulu'na sevk ettiği İstanbul Milletvekili Muhammed Çetin partisinden istifa etti. Muhammed Çetin şu an basın toplantısı yapıyor. İşte Çetin'in açıklamaları:

"AK PARTİ KARARMIŞTIR" DEDİ VE İSTİFA ETTİ

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu’nun “partiye zarar verdiği, parti içinde fitne yaratan konuşmalar yaptığı” gerekçesiyle kesin ihraç istemiyle tedbirli olarak Müşterek Disiplin Kurulu’na havale ettiği Çetin, bugün saat 14.00’de Meclis’te basın toplantısı yapacağını duyurdu. Çetin, basın toplantısında "dünyada ve mahşerde hocaefendi ile karşılaşanlar ne hissedecekler. Haksızlığa hukuksuzluğa göz yumanlar ahirette ne diyecekler? AK Parti kararmıştır. Yiyenlerden çalanlardan, yolsuzluklardan bıkıp AK Partiye temiz diyen vatandaşlarımızın malesef güvendiği dağlara kar yağmıştır." dedi.

Çetin istifasını şu cümlelerle dile getirdi: "Varlık sebebini yitirmiş partide kalmak günahlarına ortak olmak olacağından AK Parti'den istifa ediyor, Bağımsız Milletvekili olarak siyasi hayatıma devam ediyorum."

"BİRÇOK ARKADAŞIM AYNI ŞEYİ YAPACAK"

Hukukun serbest kalması karşısında sessiz kalmak mümkün değil. Birçok arkadaşımın da aynı şeyi yapacağını göreceksiniz.

"VAZİFE VERİLMEDİKÇE KONUŞMADIM"

Ben hep kör noktaya oturdum, en arkaya. Kameralar beni çekemiyordu. Görme, görülme, kimseye yaranma durumum yok. Vazife verilmedikçe konuşmadım. Ülkemi, partimi hep savunmuşumdur. Söylenen şeyler cut and paste şekliyle birleştirilmiş şeyler. Koskoca camiaya tırpan saplanınca hızını alamayıp kendine de saplıyordur. Bir arkadaş o malum toplantıda ismini biliyorsunuz dedim ki ‘Yürütülmekte olan bir savcıya diyorsun ki ölen savcının sonu gibi olacak diyorsun, bu başka bir şeydir’

“BU BİR İNTİHARDIR”

Bu bir intihardır. Millet 2 şey anlar. Ya senin de o yolsuzluklarda ismin vardır. Hiç kötü niyet yok. O da ayağa kalktı, 20-30 kişinin duyacağı şekilde ‘’O savcı ya da hakim 10-15 senelik arkadaşım. İzmir’de liman hadisesi başlayınca ‘kimler tutuklanacak isimler ver’ dedim. Savcı da olur mu öyle şey dedi. O arkadaş da ‘biz arkadaşız versene dosyayı’ diyor. Bu cevaba kızıp o tweeti attım’’ dedi herkesin içinde.

İÇERDE HAZIMSIZLIK VAR

Hiç kimseyle temasım yok. İçerdeki hazımsızlığı biliyorum. Çoğu kişi rahatsız. İçerde konuşulur. Yakında bu insanlar patır patır dökülür.


HOCAEFENDİ KİMSEYE İSTİFA ET DEMEZ, DEDİ DİYEN YALAN SÖYLER

"Gülen ile konuşmam olmuştur. Ama istifa etmem ile ilgili konuşulmamıştır. Siz tanımıyorsunuz onu. Kimseye istifa et demez, kimsenin şahsi tercihlerinin, iradesinin önüne geçmez. ama istişare ederseniz, negatif ve pozitif yönlerini söyler. Benim bu güne kadar istifa etmemem engel olan, gitmek istediğim halde beni durduran, istikrarsızlığa alet olmayın, fitneye alet olmayın diyen Hocaefendidir. Emir vermez, verdi diyenler yalan yazıyor."

"Benim amacım üzüm yemek, bağcı dövmek değil. Onlar açıklamadan ben de açıklamam. Kayıtlar varsa ben de açılamamı yaparım..."

SAVUNMASINI YAZILI İSTEDİLER

Hürriyet gazetesinin haberine göre, Çetin, ihraç istemi üzerine haksızlığa uğradığını, kendisine atfedilen konuşmaları yapmadığını belirterek disiplin kurulunun karşısına çıkıp neyle suçlandığını öğrenmek istediğini belirtmişti. Ancak Ak Parti Disiplin Kurulu’nun yazılı savunma istemesinin ardından Çetin istifa kararını aldı.

İSTİFA EDEN SEKİZİNCİ VEKİL

Rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarının ardından parti içine dönük eleştirileri nedeniyle Kütahya Milletvekili İdris Bal ihracı istenince istifasını açıklamıştı. Ardından eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Ankara Milletvekili Haluk Özdalga ve İzmir Milletvekili Erdal Kalkan, benzer süreçle partiden ayrıldı. Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile İstanbul Milletvekili Hakan Şükür ve Burdur Milletvekili Hami Yıldırım ise haklarında disiplin işlemi olmamasına karşın Başbakan Tayyip Erdoğan’ın yaklaşımına tepki göstererek AK Parti’den ayrılmışlardı.

SANDALYE SAYISI 319’A DÜŞÜYOR

Çetin son bir buçuk ayda partiden kopan sekizinci milletvekili oluyor. Çetin’in istifasıyla AK Parti’nin Meclis’teki sandalye sayısı 319’a düşecek. Milletvekilliğinden istifa ettiğini açıklayan eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın dilekçesi ise halen AK Parti Grup Yönetim Kurulu’ndan Meclis Başkanlığı’na iletilmediği için işleme alınmadı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (39)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TC VATANDAŞI01 Şubat 2014 00:28

    Hala bazı arkadaşlar anlamamış doğu'da kürdistan kuruldu.Bunu Başbakan söyledi,AKP'nin diyarbakır belediye başkanı adayı söyledi bdp eşbaşkanı söyled.Daha kim söylesin kürdistanı arkadaş.Artık biraz düşün sonra yine kararı sen ver.

  • Vatandas31 Ocak 2014 22:24

    TC de hic oy kullanmadim,ilk defa oy kullanicam ve AK partiye

  • dua et erdağana 31 Ocak 2014 21:38

    dua et erdağana başkası olsa kürdistanı türkiyede kurdururdu

  • YÜRÜ YA KULUM.31 Ocak 2014 20:59

    TC vatandaşı sana sonuna kadar katılıyorum bu ülkede ırakta kürdistanı kurduran başbakan ERDOĞAN dan başkası değildir ona kalsa ülkenin içine de kurdurtacak ama güçleri yetmiyor bana göre asker bile biryere kadar sabredecek ve ondansonra bir anda güzel işlere imza atacaktır.bu ülke hiçbirzaman kişiliksizlerin eline kalmamıştır.

  • kara31 Ocak 2014 20:58

    Hizmet harekatının bu kadar siyaste girmesi cik uzucu.

  • SONSÖZ MİLLET.31 Ocak 2014 20:36

    Keşke senin gibi partiyi istemeyenler vede yapılan alçaklıkları insanlara anlatanlar istifalarını hemen sunsalarda bunlarda ERKEN seçime gitseler oradada kaybederler ve sonundada ülkeden kaçarlar.onları destekleyenler bakalım arkalarına bakacaklarmı.

  • Vatandas31 Ocak 2014 20:25

    Sekizinci Papagan,da istifa etti,ABD den ne ogretilirlerse Bunlar onu konusuyor

  • mehmet31 Ocak 2014 19:34

    gülen merkezli paralel partinin başınada hakan şükür getririlirse hiç şaşırmam vatana millete hayırlı olsun ileridede cumhur başkanımız gülen olur din iman edebiyatıyla kaaset ve yalan dolanlarla geçinir gideriz herhalde

  • mehmet31 Ocak 2014 19:20

    ak partimi yoksa parelel partimi ak partinin yıkılamayacagını anlayan gülen meclisdeki imam milletvekillerinden başta hakan şükür ve diger milletvekilleri on beş şubata kadar yetmiş milletvekilini istifa ettirerek yeni gülen merkezli paralel parti kurup hükümeti düşürmektir

  • ünmetin gemisi yola devam ediyor 31 Ocak 2014 19:13

    bu gemi yola çıkarken erkan mumcular Abdüllatif şenerler vardı şimdi nerde bunlar adı dahi anılmıyor ama ünmetin gemisi yola devam ediyor

  • HOPE31 Ocak 2014 18:29

    gemisini terk ediyorlar son yakın

  • Vatandas31 Ocak 2014 18:29

    Kalburu iyi sallayin ki sahsi cikar pesinde kosanlar tamamen dokulsun,Ulkeye hizmet gerek,(Bu ulkeye Erdogan kadar dusunen cok az)

  • Vatandas31 Ocak 2014 18:21

    Son nefesini vermek uzere olan bir papagan daha.

  • sieland31 Ocak 2014 18:17

    hadi ordan. içerde kaç ihale, kaç cemaat torpili ayarladın. onun hesabını ver. kaç arge teşviki, kaç cemaat işi, kaç özel teşvik..?.. bırak bu ak-kara işlerini de kendinden haber ver.

  • TC VATANDAŞI31 Ocak 2014 18:09

    BAKIN İSTİFA EDEN akp'Lİ BAKAN NE DEMİŞ.''AK Parti kararmıştır. Yiyenlerden çalanlardan, yolsuzluklardan bıkıp AK Partiye temiz diyen vatandaşlarımızın malesef güvendiği dağlara kar yağmıştır."''Diğer AKP'li vatandaşlara duyurulur.Bir de doğuda kürdistanın kurulması var.Lütfen sizde doğru yolu görün artık.

  • kurt31 Ocak 2014 18:04

    vefalı dostlar zor günlerde belli olur demekki bunlar güzel gün dosttu

  • osman31 Ocak 2014 17:51

    asıl sen ve hocan kararmısda haberınız yok aynaya bakın ......

  • ahmet31 Ocak 2014 17:20

    vekilliktende istifanı bekliyoruz

  • mehmet31 Ocak 2014 16:54

    amerikaya hocasının yanına tatile gider artık.iyi tatiller.fetullaha da selam söyle.

  • avcı 31 Ocak 2014 16:40

    sayın vekil bağımsız aday olsun halk desteğini hep beraber görelim

  • rentsl31 Ocak 2014 16:32

    yolsuzluğa duyarlı milletvekili vicdanının sesine uyarak istifa ediyor.

  • rekldr31 Ocak 2014 16:25

    en yakın çalışma arkadaşları bile partiden ayrılıyorsa,partinin kimlere kaldığını düşünün.

  • mert31 Ocak 2014 16:19

    sen ve senin gibilerin yüzünden bu haldeyizya artık bu ülkede sanada senin hocan olacak o fetoyada ekmek yok yerin dibine girin

  • mtc 31 Ocak 2014 16:06

    delikanlı vekilsen fetonunun vekili değilsen sivil vatandaş olur vekillikte aldığın tüm paralarıda devlete iade edersin nefsin bukadar sağlamsa tüm hakkım haram olsum

  • piskinlik 31 Ocak 2014 15:55

    bu kadar yolsuluk icin de nasil oy isteyecekler vatandan hala anlayamadim

  • hocanin askeri31 Ocak 2014 15:54

    hocanin tetikcisi oldugu yuzunden belli adamin..

  • YNG31 Ocak 2014 15:44

    ADAM NE GÜZELDE SÖYLÜYOR BEN DİYOR KOLTUĞUN HEP ARKASINDA OTURDUM KAMERALAR BENİ HİÇ ÇEKMEDİ ÜÇ SENEDİR HEP ARKA SIRALARDAYDIM HEP KASA KASA GÖTÜRÜYORLAR EYVAH PEKİ SENİN ÜÇ SENEDİR ALDIĞIN MİLYARLARCA MAAŞ TAN BEN HİÇ KOKLAMADIM BANADA YAZIK DEĞİLMİ ARKADAŞ BAK BEN BURADA 30 TL İLE PAZARA ÇIKAMIYORUM NE OLUR BENİDE BİR PAZARA GÖTÜRDE BENDE MUTLU OLAYIM YETERKİ SEN MUTSUZ OLMA ÖNÜMÜZDE YENİ SEÇİMLER VAR BEN SENİ YİNE DESTEKLERİM HADİ GEL ANLAŞALIM BEN YİNE YANINDA OLUR ONLARIN AĞZINI BURNUNU KIRAR ÇENELERİN KIRARIM BAK BENİMKİ GEYİK MUHABBETİ DEĞİL SAKIN ALDANMAYASIN YETERKİ SEN ÜZÜLME BEN GEREKENİ YAPARIM YETERKİ SEN BANA ALO DE İŞLEM TAMAMDIR.

  • Yakup31 Ocak 2014 15:40

    zaten senin durduğun kabahatti, hala hocaefendini savunuyorsun, içerde kalıp neler karıştırdın, fitne görevini bitiremedin diye mi bağırıyorsun, hocaefendin istifa et demezmiş sevsinler sizi, adam hocaefendilikten nerelere uzandı, karışmadığı iş yok, herşey ona soruluyor, telefon kayıtlarını inkar etmediler...

  • REİS31 Ocak 2014 15:40

    GİDENE GÜLEGÜLE

  • YNG31 Ocak 2014 15:05

    KASA KASA GÖTÜRÜYORLAR DİYORSUN HERHALDE 20 GÜNDÜR NERDEYDİN POSTA YENİMİ ULAŞTI YOKSA İÇİNDEKİLER PORTAKAL HIYARMI ÇIKTI DEMEKKİ ÜZERİNE DÜŞENİ HİÇ YAPMADIN

  • Türkoğlutürk31 Ocak 2014 15:05

    Gemi, batmaya başladığı zaman,fareler suya atlar.bırak atlayan atlasın ,ZİRA O FARELERDEN HİÇ BİR HALT OLMAZ.

  • fevki k.31 Ocak 2014 15:03

    Normal bir insan bu kadar haksızlığı hukuksuzluğu içine sindiremez.

  • geç31 Ocak 2014 15:00

    Geç bile kaldın, şu olanları daha önc bilmiyor muydun?

  • geç31 Ocak 2014 14:55

    Geç bile kaldın, şu olanları daha önc bilmiyor muydun?

  • hakan31 Ocak 2014 14:49

    adamsan akp den değil mıllet vekilliğinden de istifa et öyle millete maval okuma

  • (.)31 Ocak 2014 14:38

    "BİR ÇOK ARKADAŞIM AYNI ŞEYİ YAPACAK"

  • özgur31 Ocak 2014 12:03

    aynı yemeği ısıtıp insanların önüne koymayı bırakın artık......

  • yorumcu31 Ocak 2014 11:17

    AKPden istifa etmeyip de bu hükümetin dehşet icraatlarına ortak olan milletvekillerinin vijdanları hiç mi sızlamıyor ya..

  • ersan31 Ocak 2014 10:52

    Esas şirke giren kocaeli milletvekilinin istifa etmesi gerekir. Müslümanlıktan çıktı o.