BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAK Parti ne yapsa arayı kapatamıyor!----

AK Parti ne yapsa arayı kapatamıyor!

AK Parti ne yapsa arayı kapatamıyor!
27 Ekim 2013 - 14:00 www.finansgundem.com

AK Parti'nin en çok istediği o büyükşehir belediyesinde yapılan anket, CHP'nin 10 puan farkla önde olduğunu gösteriyor...

Yerel seçimlere kısa bir süre kalırken İzmir’de yapılan bir kamuoyu araştırması CHP’nin kalesi İzmir’de AK Parti’nin yaklaşık 10 puan önünde olduğunu ortaya koydu.
İzmirli seçmenin yüzde 42.5’inin oyunu alan CHP’yi yüzde 33.9’luk oranı ile AK Parti izledi.
Objective Research Center’ın (ORC) İzmir Seçmen Tercihleri Araştırması tamamlandı. İzmir seçmeninin siyasi parti ve aday tercihlerini tespit etmek amacıyla gerçekleştirilen araştırma, 19 – 23 Ekim 2013 tarihleri arasında 30 ilçede, farklı sosyo-ekonomik ve sosyo-demografik gruba mensup kişilerden, yaş cinsiyet ve eğitim kotalarına göre tesadüfü yöntemle seçilmiş toplam 7 bin 236 denek ile yüz yüze görüşülerek gerçekleştirildi.
Araştırmada “Önümüzdeki yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için oy vermeyi düşündüğünüz parti hangisidir?” diye sorulurken İzmirli seçmen CHP’ye oy vereceğini belirtti.
Son zamanlarda AK Parti’nin İzmir’de CHP ile arasındaki oy farkını azalttığı öne sürülürken ORC’nin araştırması CHP’nin, kalesi İzmir’de hala AK Parti’nin yaklaşık 10 puan önünde olduğunu ortaya koydu.
Araştırmaya katılan İzmirli seçmenin yüzde 42.5’i CHP’ye oy vereceğini belirtirken, yüzde 33.9’luk kesim AK Parti’ye oy vereceğini ifade etti. CHP ve AK Parti’yi yüzde 9.1’lik oranı ile MHP takip etti.

AK PARTİ “YILDIRIM” DİYOR
Araştırmada ayrıca ankete katılan CHP seçmenine, Büyükşehir Belediye Başkan Aziz Kocaoğlu, milletvekilleri Aytun Çıray, Birgül Ayman Güler, Mehmet Ali Susam, Alaattin Yüksel, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Ege-Koop Başkanı Hüseyin Aslan, eski Milletvekili Canan Arıtman ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer sorularak, “Bu isimlerden hangilerini İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak görmek isteyip istemediğinizi belirtiniz?” diye soruldu.
Ankete katılanların yüzde 67’si Aytun Çıray’a “isterim” yanıtını verdi. Çıray’ı yüzde 65.7 ile Kocaoğlu takip etti, yüzde 59.9’luk kesim de Tartan’a “isterim” dedi. Milletvekili Güler’e “isterim” diyenler yüzde 56.3, Susam’a “isterim” diyenler yüzde 56, Yüksel’e “isterim” diyenler yüzde 40.5, Aslan’a “isterim” diyenler yüzde 37.4, Soyer’e “isterim” diyenler ise 28.1 oldu.
Araştırma ayrıca AK Parti seçmenin yüzde 92’sinin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ı İzmir’de “Büyükşehir Belediye Başkanı” olarak görmeyi istediğini gösterdi.
YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • pehh01 Kasım 2013 08:29

    işin bitti AKP rumuzlu kişi geçeceksiniz bunları. Yok AKPliymiş de şimdi CHPli olmuş. Biz de bir güzel yedik. Geziye gidenler de geçim derdi için gidiyordu zaten. Hepsi sütten çıkmış ak kaşık.

  • gerçek vatandaş 29 Ekim 2013 22:04

    bu haber gerçeği yansıtmıyor.seçimlerde akp oyları toplayacaktır

  • VATANDAŞ28 Ekim 2013 06:35

    İZMİR SENİ SEVİYORUM.GURUR DUYYORUM.UMARIM ORADA YAŞAMA FIRSATIM OLUR.

  • memduh27 Ekim 2013 21:37

    artık yeter topbaş ve gökçek gitmeli en kısa sürede.

  • işin bitti AKP.27 Ekim 2013 20:34

    Metin senin gibioy kullanmayanların oyları kime gitti dersin tabiki AKP ye gitti sen bunları bilmiyormuydun bırak name yapmayı.unutmayın kullanılmayan her oy akp ye gidecek iyibilene sorunda öğrenin.

  • işin bitti AKP.27 Ekim 2013 20:32

    AKP istanbuluda kaybedecek çünkübiz akp yi destekleyenler hemde kurulduğundan beri şimdi ise seçimleri bekliyoruz sadece CHP tisine oylarımızı atacağız ben bir emekli olarak TAKSİM GEZİYE Gitmiştim osıkılan gazları unutmadık benim tek derdim başbakanım gelsede derdiniz nedir diye sorsa ama PADİŞAH insanoğlunun ayağına gidermi maaşlarımız yetmiyor geçinemiyoruz bunları diyecektik ama başbakan seçimini yaptı biz onun partisine oylarımızı verenleri bir çırpıda silip attı bizlere yapılan bu terbiyesizliğin hesabınıda soracağımız yer asndık başı işte osandık geldiğinde kendisi çıkıpta banada HERYER TAKSİM diye bağıracak.bunlar gitsinde kim gelirse gelsin .bundan sonrada CHP için savaşacağız.

  • Nur Deren27 Ekim 2013 18:57

    Aytun Çıray'ın belediye başkanı olması İzmir'in çehresini değiştirir. EXPO Sürecinde İzmir'in Çıray'a ihtiyacı var.

  • metin27 Ekim 2013 18:56

    PARTİLİ OLMAK ZORUNDA DEĞİLİM.30 YILDAN BOŞ OY KULLANIYORUM.NE ZAMANKİ ASİL'E & 46 ZAM EMEKLİ VE ÇALIŞANLARA VEKİLE 3+3 ZAM VERİLİRSE DÜŞÜNÜRÜM. BOŞ OY KULLANMA NE GÜZEL EN UYGULAMALAR NEDİCESİNDE PİŞMANLIK YOK. BU MİLLET ÇOK AKILLI ZENGİNLER TARAFINDAN YÖNETİLMEYE MERAKLI

  • hanta27 Ekim 2013 17:16

    her yeri akp alacak diye birşey mi var,,burakın birazda chp alsın.

  • seçmen27 Ekim 2013 15:24

    akp neyi dert ediyor? Seçim akşamı elektrikler kesiliverir, yada sandıklar karışıverir, bekmışsınız akp birinci oluvermiş...

  • Can27 Ekim 2013 14:35

    Ben ak partiye veririm.. BiZden başbakana 4 oy var.

  • asian soldiaer27 Ekim 2013 14:13

    İzmir'de zorlarsa Binali zorlar gerisi yalan olur...