BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinAİHM 21 başvuruda Türkiye aleyhine karar verdi----

AİHM 21 başvuruda Türkiye aleyhine karar verdi

AİHM 21 başvuruda Türkiye aleyhine karar verdi
14 Eylül 2013 - 12:55 www.finansgundem.com

AİHM, askerde yaşam hakkının ihlâl edildiği gerekçesiyle Türkiye’yi 404 bin 388 euro tazminata hükmetti

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, askerlik vazifesi sırasında AİHS'in 2. maddesi bağlamında yaşam hakkının ihlâl edildiği gerekçesiyle, 25 Şubat 2012 tarihine kadar, toplam 21 başvuruda Türkiye aleyhine karar verildiğini, AİHM tarafından, söz konusu kararlar çerçevesinde toplam 404 bin 388 Euro tazminata hükmedildiğini bildirdi. 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, askerlik vazifesi sırasında yaşadığı hak ihlalleri ile ilgili kaç kişinin AİHM’e başvurduğunu, hükmedilen tazminat miktarını sordu.  Adalet Bakanı Ergin, Dışişleri Bakanlığıyla yapılan yazışmaya verilen cevap ile soru önergesini yanıtladı. 
“54 BİN BAŞVURU YAPILDI”
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Avrupa İnsan Haklan Mahkemesi (AİHM) istatistiklerine göre, 1959-2012 yılları arasında AİHM'e Türkiye aleyhine yaklaşık 54 bin başvuru yapıldığını belirterek, “Mahkemeye yapılan başvuruların çok büyük bir kısmı hükümetimize dahi tebliğ edilmeden Mahkeme tarafından re'sen kabul edilemez bulunarak kayıttan düşürülmektedir. AİHM'in bir başvuruyu incelemeye alması ise, iş yükünden kaynaklı gecikme sebebiyle 3-4 yıl sürebilmektedir, Bu itibarla, AİHM'e yapılan başvuruların sayısını kesin olarak bilmek mümkün değildir. Bununla birlikte, yapılan başvuruların büyük bir kısmı kabul edilemez bulunduğundan, bu kriter yerine, ilgili maddeye ilişkin olarak alınan ihlâl kararlarının sayısının daha sağlıklı bir veri teşkil edeceği düşünülmektedir” dedi. 
Adalet Bakanı Ergin, AİHM'in resmi internet sitesinde yer alan HUDOC veri tabanında yapılan incelemelerde, askerlik vazifesi sırasında AİHS'in 2. maddesi bağlamında yaşam hakkının ihlâl edildiği gerekçesiyle, 25 Şubat 2012 tarihine kadar, toplam 21 başvuruda Türkiye aleyhine karar verildiğinin tespit edildiğini söyledi. 
Adalet Bakanı, AİHM tarafından, söz konusu kararlar çerçevesinde toplam 404 bin 388 Euro tazminata hükmedildiğini ifade etti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)