Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Türkiye'nin en zengin 100 iş insanı arasında ilk 10 sırada yer alan Selçuk Ecza Holding'in sahibi merhum Ahmet Keleşoğlu'nun (91) mirası paylaşılamıyor. Çocuğu olmayan Keleşoğlu 4 yıl önce ölmüş, geriye ise eşi Nezahat Keleşoğlu (90) kalmıştı. Eşiyle, merhumun 5 kardeşinin çocukları arasında miras kavgası patlak verdi. Mahkemece vasi olarak atanan Mustafa Sonay Gürgen ile kısıtlı teyzesi Nezahat Keleşoğlu, merhumun 5 kardeşinin 26 çocuğu ve torunlarına, işadamının 1 Ocak 2002'den sonra edindiği 1 milyar liralık mallar üzerinde hak sahibi olduklarını iddia ederek iki yıl önce mal rejimine dayalı alacak davası açtı. Davaya cevap veren 26 mirasçı da vasi Gürgen'in vesayet altındaki Keleşoğlu'nun haklarını korumaktan ziyade bu davanın kendi geleceği için açılmış bir dava olduğunu iddia ederek davanın reddini istedi. Mahkeme ara kararında 26 mirasçının hisseleri üzerine tedbir koydu.
DURUŞMA ERTELENDİ
Davalıların avukatlarından Mustafa Demirbağ, "Başarıya Adanmış Yaşam adlı kitapta nasıl büyüdüğü anlatılmaktadır. Merhum 'Yüklü para kazandım, 50 yıldır kademeli olarak sürekli geliştik' demiştir. Bu durumda servetinin 2002'den sonra kazanıldığı söylenilemez. Merhum 1969'daki ilk vasiyetinde tüm mirası eşine bıraktı ancak 1975 tarihli ikinci vasiyetnamesinde merhum ilk vasiyetnamesinden rücu etti. Mahkeme merhumun terekesini tespit etti ve mirasçılar arasında terekesi paylaşıldı. Merhumun bir borcunun olmadığı tespit edildi. Davacının vasisi esasında merhumun resmi mirasçı hüviyetine haiz öz yeğenidir. Bu hali ile açılan dava, vesayet altındaki Nezahat Keleşoğlu'nun haklarından ziyade vasinin kendi geleceği ve haklarının korunması için açılmış bir davadır. Bu kadar büyük bir mirasın kendilerine kalmasını hazmedemeyen Nezahat Keleşoğlu'nun kardeşleri ve vasisi, katılma alacağının tasfiyesi davası yolunu seçmişlerdir. Bu davayla müteveffanın manevi şahsiyetine zarar verilmektedir" dedi. Mahkeme son celse tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi. (Sabah)
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.