Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Maliye Bakanı Naci Ağbal, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen teklif üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.
Bu teklifin kapsamının bir önceki yapılandırma kanunun kapsamı ile aynı olduğunu ifade eden Ağbal, önceki kanundan tek farkının, TRT'nin bandrol ücretleri konusunda gelen talepler üzerine, TRT'nin bu kapsamdaki alacaklarının dahil edilmesi olduğunu söyledi.
Naci Ağbal, önceki ve bu yapılandırmada da geniş toplum kesimlerini ilgilendiren, kamusal yükümlülük arzeden alacakları yapılandırma kapsamına aldıklarını, özel hukuk sözleşmelerinden doğan kira alacaklarını kapsama dahil etmediklerini bildirdi.
"Bir kısım idari para cezalarını da dahil edilmedi"
Bir kısım idari para cezalarını da kapsama dahil etmediklerini aktaran Ağbal, şöyle konuştu:
"Bazı idari para cezaları var ki bunlar hiçbir şekilde yapılandırma kapsamında indirime tabi tutulamaz. Bağımsız kurulların denetim yaptığı alanlarda, sektörel veya yerel nitelikli ve toplumun genelini etkileyen aykırılıklara ilişkin kesilen idari para cezalarının da bu kanuna dahil edilmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Trafik para cezalarını dahil etmek mümkün ama büyük ölçekli şirketlerin yaptığı birtakım aykırılıklara ilişkin kesilmiş idari para cezalarını bu kanuna konu etmenin doğru olmadığını düşünüyoruz."
Maliye Bakanı Ağbal, bütün yapılandırma kanunlarında gecikme zammı oranı yerine yurt içi ÜFE oranını esas aldıklarını anımsattı.
Bu dönemde, 1 Temmuz 2016-31 mart 2017 arasında yurt içi ÜFE'de toplam değişim oranının yüzde 12,68 olduğunu belirten Ağbal, "Bu teklif yasalaştığı zaman, ilgili aylarda gerçekleşen yurt içi ÜFE oranı yerine, ortalama olan yüzde 0,35'i esas alacağız." dedi.
Naci Ağbal, varlık barışı kapsamında ülkeye giren kaynak hakkında, bankalardan şu ana kadar herhangi bir bilgi almadıklarını ifade ederek, vergi geliri ve türleri itibariyle Türkiye'de ortalama tahakkuk ve tahsilat oranının yüzde 90'lar düzeyinde olduğunu kaydetti.
Teklifin görüşmeleri, maddeleri üzerinde sürüyor.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.