<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAğbal: Fonu kimse suistimal etmeye kalkmasın----

Ağbal: Fonu kimse suistimal etmeye kalkmasın

Ağbal: Fonu kimse suistimal etmeye kalkmasın
12 Mayıs 2017 - 05:15 www.finansingundemi.com

Maliye Bakanı Ağbal, KGF üzerinden alınan kredilerin yatırım dışında kullanıldığı iddiaları üzerine konuştu

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Kredi Garanti Fonu (KGF) üzerinden alınan kredilerin yatırımlar yerine başka yerlerde (otomobil-villa) kullanıldığına ilişkin eleştirileri “Birkaç yerde istisnai olarak kötü hadise olabilir. Bankacılarla ve reel sektörle konuşuyorum. KGF ile ilgili geri dönüşler son derece olumlu. Devlet olarak bu kadar büyük imkanı getirmişsek kimse suistimal etmeye kalkmasın” diye yanıtladı.

Ağbal, Meclis’te bir grup gazeteciyle sohbetinde, KGF’den alınan kredilerin yüzde 60’nın yeni, yüzde 37-38 civarının da mevcut krediye ek kredi olduğunu ifade etti. Bunların yatırım, üretim ve ihracatta kullanıldığını varsaydıklarını dile getiren Ağbal, “Firmalarımız bu sistem sayesinde bu dönemdeki bilançolarını iyileştirdiler. Kredi kullanımı sayesinde gerek işletme sermayesi ihtiyaçlarını karşıladılar, gerekse devam etmekte oldukları yatırımlara ilave kaynak ürettiler. Onun için burada baştan başa o söylenenlerle ilgili somut örneği de kimse gösteremiyor. Bunları söyleyerek KGF ile ilgili bir olumsuz algı üretilmesin” dedi.

En rahat denetledikleri alanın bankacılık sektörü olduğunu vurgulayan Ağbal, “Her şey kayıtlı. Yarın burada herhangi bir şekilde verilen kredilerin kullanımına ilişkin veya verilirken bir yanlışlık varsa zaten ilgili kurumlar gereğini yapacak. Ama şu anda bankacılık sektörünün bu sistem üzerinden verdiği kredi hacmi arttı” dedi.

YÜK 13 MİLYAR LİRA

Ağbal ayrıca, KGF yoluyla verilen kredilerden dolayı bütçeye yükün bu yıl 4 milyar, daha sonraki yıllarda da 4’er milyar liradan toplamda 17 milyar lira olarak tahmin edildiğini hatırlattı. Ağbal, “KGF’den bu yıla gelecek rakamı yeniden hesapladım. 700 milyon lira civarında olacak. KOBİ’ler yapılandırıldığı için bu yıla tekabül etmedi. Bu yıl ki risk gerçekleşmesi düşük kalacağı için rakam düştü. Yeni senaryo analizinden sonra bütçeye yük 13-14 milyar lira civarında” dedi. Ağbal, mali disiplinin korunduğunu dile getirdi. (Hürriyet / Neşe Karanfil)

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • xyz..12 Mayıs 2017 09:35

    bankalar daha 3-5 ay önce beş kuruş kredi vermekten korkarken..gerek piyasa kötü diye..gerekse mevduat kredi oranı yüksek olup sermayeden yememek için..bir anda ne oldu da bu piyasada bir iki ay içinde 50 milyar dolar para satabilecek adam buldular ??? bıraksın bankalar bu numaraları..yemezler..

  • yorum12 Mayıs 2017 09:33

    her bankadan, 250 bin tl ve üzeri kgf kredisi kullanan 500 er tane müşteri örneği isteyin..son 3 aylık tüm hesap hareketlerini inceleyin..diğer bankalara eft yaptıkları da dahil..işte o zaman gerçekleri doğru tespit edersiniz..arabamı almışş.ev mi almış..kredi mi kapamış..çekleri ve ipotekleri boşa mı çıkarmış..mevduat yapıp faiz mi almış..dolarmı almış..vb..diğer türlü tüm söylenenler havada malesef..