<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAğbal: Ekonomi bir numaralı gündem olacak----

Ağbal: Ekonomi bir numaralı gündem olacak

Ağbal: Ekonomi bir numaralı gündem olacak
18 Nisan 2017 - 12:13 www.finansingundemi.com

Ekonominin gündemin bir numaralı maddesi olacağını belirten Maliye Bakanı Ağbal, enflasyon ve işsizliğin aşağı çekilmesini öncelikler arasında saydı.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, referandum sonrasında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Reuters ile söyleşi gerçekleştiren Ağbal, şunları söyledi:

"- Ekonomi gündemin bir numaralı maddesi olacak; enflasyon ve işsizliğin aşağı çekilmesi öncelikler arasında.

- Reform kapsamında hazırlıkları en ileri aşamada olan üretim reformu paketiyle üretim maliyetleri aşağı çekilecek, organize sanayide yatırımlar cazip hale getirilecek.

- İstihdam piyasası reformunu süratle TBMM'ye getireceğiz, çalışmalar belli bir seviyeye geldi.

- Gelir Vergisi, Vergi Usul Kanunu ve KDV reformunu Bakanlar Kurulu gündemine getireceğim, önümüzdeki dönemde düzenlemeleri yaparız.

- Ekonomiye destek olan geçici teşviklerin ardından Ekonomi Bakanlığı ile birlikte yatırımların önündeki engelleri kalıcı şekilde kaldıracak düzenlemeleri çalışıyoruz.

- Teşvikler birinci çeyrekte güçlü şekilde yansırsa OVP'deki yüzde 4.4'lük büyüme tahminine doğru ivme yakalarız.

- Teşviklerimizi özel sektörü, özel talebe dayalı büyüme kompozisyonunu oluşturacak biçimde şekillendiriyoruz; kamu kanalıyla büyümeyi istemiyoruz.

- Eski seriye göre bütçe açığı/GSYH bu yıl yüzde 1.9 öngörülüyordu; tedbirlerin etkisiyle bu oran tahminin üzerine çıkacak.

- Teşviklerin bütçeye etkisini GSYH'ya oran olarak yüzde 0.6-0.9 öngörüyoruz ancak ekonomideki canlanma negatif etkiyi sınırlayacak; 2018 ve 2019'da bu etki yüzde 0.2-0.1 seviyesine inecek.

- Geçici tedbirler ardından bütçede önümüzdeki yıllarda açık/GSYH'da yüzde 1 dengesini kararlı şekilde sürdürmek istiyoruz.

- Orta-uzun vadede gıda fiyatlarını istikrarlı kılacak, maliyet kaynaklı fiyat artışlarını dengeleyecek çalışmalar gıda komitesinin gündeminde.

- Gıda fiyatlarını yukarı çeken unsurlar var; lojistiğe ciddi, depolama için nakdi destekler gerekiyor; Gümrük Bakanlığı bu konuda çalışıyor..

- Enflasyonda gıda meselesinde yapısal konularla ilgili çalışmalar bir noktaya geldi; önümüzdeki günlerde atacağımız adımlardan biri bu alanla ilgili olacak.

- Önümüzdeki dönemde enflasyonu yukarı yönlü etkileyecek vergi kaynaklı bir düzenleme asla sözkonusu olmayacak."

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • realite18 Nisan 2017 13:48

    kgf, kosgeb, hibe mibe kdv indirimi filan sadece piyasada borcu ve batağı ayrıca bütçe açığını artırır..daha kalıcı çözümler şart..