BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAfrin'deki ilk şehidin ailesine haciz şoku----

Afrin'deki ilk şehidin ailesine haciz şoku

Afrin'deki ilk şehidin ailesine haciz şoku
12 Şubat 2018 - 07:33 www.finansgundem.com

Zeytin Dalı Harekatı'nın ilk şehidi Özalkan'ın karıştığı trafik kazası nedeniyle ödemek zorunda olduğu tazminatının maaşından kesildiği öğrenildi. Özalkan'ın şehit olduğu haberini alan karşı tarafın avukatı bu kez tazminatına haciz istedi

Afrin'e yönelik düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan ilk asker olan Musa Özalkan'a 2009'da karıştığı bir trafik kazasının ardından mahkum olduğu 109.000 lira tazminat dolayısıyla haciz geldi.

Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre, 22 Ocak'ta çatışmada şehit olan Özalkan'a bundan bir gün sonra haciz geldi.

Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan, 2009'da bir çiftin arabasına çarptı. Kasko olmadığı için karşı tarafın arabasının tamiratını cebinden kendisi ödeyerek yaptırdı.

Kaza yargıya taşındı ve Musa Özalkan'a 109.000 lira tazminat çıkarıldı. "50.000 lira olsa, kredi çeker, borç bulurum, öderim. Bu parayı ödeyemem" deyince maaşına da 2016 yılında haciz konuldu. Maaşa haciz konunca da kredi çekme ihtimali ortadan kalktı. 17 Ocak 2018'de maaşından 21. taksit kesildi. Karşı tarafa 18.838 lira ödeme yaptı.

Karşı tarafın avukatı Emine Gün, 22 Ocak'ta Musa'nın şehit olduğunu öğrendikten bir gün sonra harekete geçti. 23 Ocak'ta Yozgat Yerköy İcra Dairesi'ne müracaat etti. Askerin hem emekli ikramiyesine hem de aracına haciz konulmasını şu ifadelerle talep etti:

“Esas numarasını bildirmiş olduğum dosya borçlunun sistem üzerinden emekli ikramiyesi alacağına ve araç sorgusunun yapılarak çıkacak olan araç üzerine haciz şerhi konulmasını talep ederim. 23.01.2018. Av Emine Gün.”

Yerköy İcra Dairesi, esas borç tutarı olan 89.327 lira karşılığında emekli ikramiyesine üzerine haciz kararı aldı. Yine Musa Özalkan'ın adını kayıtlı çıkan araca da haciz şerhi düşüldü.

Ağabey Necip Özalkan, cep telefonunda haciz SMS'ini görünce 55.000 lira para topladı. 8 Şubat günü tazminatı talep eden çift ile buluşup parayı verdi. Karşılığından da yazılı evrak imzaladılar ve dosya nedeniyle Musa Özalkan'ın arabası ve emekli ikramiyesi üzerine konulan haczin kaldırılmasına onay verdiler. Aile, Musa'nın maaşından kesilen 18.000 liranın da kendilerine verilmediğini, avukatta olduğunu bildirdi.

ADINA OKUL YAPILMASINI VASİYET ETMİŞTİ

Zeytin Dalı Harekatı'nın ilk şehidi Musa Özalkan vasiyetinde Suriye'nin Türkmen bölgesinde adına bir okul yapılmasını vasiyet etmişti. Özalkan'ın cenaze töreninde bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan da vasiyetin yerine getirileceğini ifade etmişti. 

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)