BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAfrika’nın en zengin kadını Isabel dos Santos Angola’yı soydu----

Afrika’nın en zengin kadını Isabel dos Santos Angola’yı soydu

Afrika’nın en zengin kadını Isabel dos Santos Angola’yı soydu
20 Ocak 2020 - 12:22 www.finansgundem.com

BBC News’in sızan belgelere dayandırdığı haberde Afrika'nın en zengin kadını olan Isabel dos Santos kendi ülkesini sömürerek nasıl servet kazandığını ortaya koydu.

FİNANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Isabel dos Santos’ın babası doğal kaynaklar açısından zengin bir Güney Afrika ülkesi olan Angola'nın başkanıyken petrol, elmas ve telekomünikasyonla ilgili ihalelere girdi. Sızan belgeler onun ve kocasının yolsuzluklarını ortaya çıkardı.

‘Luanda Sızıntıları’ ismi verilen söz konusu belgelerin, The Guardian gibi büyük gazetelerin içinde bulunduğu 37 medya kuruluşu tarafından araştırıldığı belirtildi.

Dos Santos aleyhindeki iddiaların tamamen yanlış olduğunu ve Angola hükümeti tarafından yönetilen bir cadı avına maruz kaldığını söyledi. Soruşturmada haksız kazanç elde etmek, devlet hesabından özel şirketlere şüpheli ödemeler yapmak, sahte fatura düzenlemek gibi suçlamalar yer alıyor.

Angola’daki varlıkları dondurulan Isabel dos Santos, hakkında yürütülen yolsuzluk soruşturmaları nedeniyle bir süredir İngiltere’nin başkenti Londra’da kalıyor.

29 milyon nüfuslu Angola’nın % 30’u günlük 2 doların altında yaşıyor. Afrika’nın ikinci büyük petrol üreticisiyken aynı zamanda en büyük elmas üreticisi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)