Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Kara para aklama iddiasıyla 2 yıl önce açılan bir soruşturmayla takibe alınan kamuoyunda “Adnan Hoca” olarak tanınan Adnan Oktar ile ilgili soruşturma genişletiliyor. Üsküdar’daki villasından yakalanmamak için kaçtığı Sarıyer’de yakalanan Oktar’ın 3 ayrı kaçma planının olduğu ortaya çıktı.
OKTAR’IN YOL TRAFİĞİ
Önceki gün sabah erken saatlerde başlayan operasyonda, Adnan Oktar, Üsküdar’daki villasında gözaltına alınacaktı. İddialara göre Oktar, Üsküdar’daki villasına gitmeye çalışırken, baskın olduğunu duydu. Bunun üzerine yolunu değiştirdi. Arabada Didem Ürer ile birlikte olduğu öğrenilen Oktar, Üsküdar’dan Kandilli bölgesinde bulunan ve ‘Dragos’ kod ismini verdiği villasına gitmek istedi. Ancak geri dönerek Beykoz sahile doğru gitmeye başladı. Bu sırada kendisini izleyen özel bir ekipten habersiz olan Oktar, o bölgeden ayrılarak Sarıyer istikametine geri döndü. Polis, Oktar’ın ne yapacağını Sarıyer’e kadar izledi. Sarıyer’de villası olduğu belirlenen Oktar’a operasyon düzenlendi ve Didem Ürer ile birlikte gözaltına alındı.
1 TEKNE İKİ ARABA
Habertürk’ten Mustafa Şekeroğlu’nun haberine göre operasyon sonrası Oktar’ın bu güzergahlarını inceleyen polis, önemli detaylara ulaştı. Polisin ulaştığı detaylara göre; Oktar, herhangi bir polis baskınında 3 kaçış planını hazırlamıştı. İddialara göre Oktar, kendisi için önemli yer olan Kandilli’deki villanın önünde özel bir araba bekletti. Bu arabanın özelliği, polis tarafından tespit edilmemesi için yeni ve hiç kullanılmamış bir araba olmasıydı. İkinci kaçış noktası Kandilli bölgesinde sahilde bir tekne bulunuyordu. Yine bu teknede deşifre edilmemesi için hiç kullanılmamıştı. Son kaçış noktası ise Sarıyer’deki villasında bekleyen ikinci aracıydı. İddialara göre, Oktar, 2 araç ve tekne için 24 saat şoför ve kaptan bulunduruyordu. Tekne ve o iki arabaya incelenmek üzere el konuldu.
HTS KAYITLARINDA FETÖ İZİ
Polis tarafından 2 yıldır takip edilen Oktar’ın tüm ilişkilerini ortaya çıkartmak için polis, mahkeme kararı ile geçmiş yıllara ait kullandığı telefon numarasının HTS kayıtlarını çıkarttı. İncelenen HTS kayıtlarında Oktar’ın FETÖ terör örgütünün önemli isimlerinden Tuncay Opcin ile Mehmet Baransu ile yaptığı telefon görüşmeleri ortaya çıktı. Yurt dışına 2015 yılında kaçan Tuncay Opcin, Balyoz bavulunu Mehmet Baransu’ya veren kişi olarak biliniyor.
İNGİLİZ FİRMASININ PATENTİ
Oktar ve suç örgütünün tüm bağlantılarını inceleyen polis, önemli bir iddiayı da mercek altına aldı. İddialara göre, Oktar’ın adamlarından Ferit D., 2009’da bir İngiliz firmasının markasını usulsüz yollarla tescil ettirdi. Sağlık testi ile ilgili markanın ürünlerini Oktar’a ait şirketle, Ortadoğu ve Doğu Avrupa’daki ülkelere satmaya başladı. İddialara göre bu firmanın ürünlerinden çok büyük gelir gelmeye başladı. Bunu fark eden İngiliz firmasının Oktar’ın firmasını şikayet ettiği iddia edildi. Polis bu patent olayını incelemeye aldı. Ayrıca Oktar’ın bazı adamlarının İsrail’de Türkiye karşıtı partilerin görevlileri ile yaptığı görüşmeler de incelenmeye başlandı.
SAĞ KOLU DİDEM ÜRER
Çok yönlü yapılan soruşturmada Adnan Oktar’ın sağ kolunun Didem Ürer olduğu ortaya çıktı. Polisin ulaştığı bilgilere göre, Oktar’ın ‘Kedicikler’inden biri olan Didem Ürer’in yönetici pozisyonda olduğu belirtildi. Oktar’ın sağ kolu olduğu iddia edilen Ürer, Oktar ile birlikte aynı arabadan birlikte kaçarken Sarıyer’de yakalanmıştı. 235 kişi hakkında gözaltı kararı bulunan soruşturmada 183 kişi gözaltına alınmıştı. Adnan Oktar dışında, Didem Ürer, Oktar Babuna ve kız kardeşi ile bir çok kedicikleri de gözaltında bulunuyor.
Adnan Oktar operasyonunda çarpıcı detaylar
Adnan hocanın cephaneliği ortaya çıktı!
Adnan Oktar'ın avukatından açıklama
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.