Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin etkilediği Adıyaman'da iş yerleri yıkılan ya da hasar gören esnaf için "prefabrik çarşı"nın kurulum çalışmaları başladı.
Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden en çok etkilenen illerden Adıyaman'da yıkılan 5 bin 826 binadaki çok sayıdaki iş yeri kullanılamaz hale geldi.
Kazanç kapıları kapalı kalan esnafın yeniden ekonomik gelir elde etmesi için ilk etapta 300'ün üzerinde iş yerini barındıran prefabrik çarşı kurulacak.
Kentte iş yerleri yıkılan ya da hasar gören esnaf, kardeş belediyelerin desteğiyle şehir merkezinde 5 noktada oluşturulacak geçici iş yerleriyle faaliyetlerini sürdürecek.
"Ticari hayatın devamı şart"
Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, depremzedeler için çadır kent, konteyner kent ve konut yapımının eş zamanlı devam ettiğini söyledi.
Kılınç, insanların hayatlarını devam ettirebilmeleri için ticari hayatın şart olduğuna işaret ederek, "İş yerleri enkaz haline gelen esnafımızın ticaretlerine devam etmeleri lazım. Bu anlamda 21 metrekare büyüklüğünde dükkanlar yapıyoruz. İnşaat çalışmaları başladı. Hayatın devam etmesi için esnafın mağduriyetini gidermemiz gerekiyor. Bir nebze de bu iş yerleri biraz ferahlık sağlayacak. Çalışmalar hızlı bir şekilde sürüyor." diye konuştu.
Depremden etkilenen esnafın mağduriyet yaşadığına değinen Kılınç, şunları kaydetti:
"5 nokta belirledik. İlk etapta 300'ün üzerinde iş yerinin yapımını planlıyoruz. İhtiyaca göre bu sayıyı artıracağız. İş yerleri az hasarlı ya da hasarsız esnafımızın da bir taraftan ticari hayata başlaması gerekiyor. Rekabet koşulunun oluşması noktasında dengeyi sağlamaya çalışıyoruz. Sandviç panel dedikleri yerinde imalatları yapılan konteyner benzeri ama daha estetik yapılar olacak. Kurulacak alanların konumları da güzel. Amacımız şehri ekonomik olarak canlandırmak. Böyle olmazsa şehir, şehir olmaktan çıkar. Sadece sosyal yardımlarla bu yük kalkmaz. O yüzden esnafımızın bir an önce hayatlarını devam ettirebilmeleri için iş yerlerine ihtiyaçları var."
Kılınç, çalışmayan insanın mutsuz olacağını dile getirerek, "İnsanların işle meşgul olması gerekiyor. Bir anda canından, malından, hayallerinden oldular. Dolayısıyla ufak da olsa bu dokunuşlarla meşguliyetlerini sağlayarak şehre ferahlık gelmesini sağlayacağız." dedi.
Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar görevinden ayrıldı
Gaziantep'te ve Adıyaman'da 4,1 büyüklüğünde deprem
Adıyaman'da 94 yıllık Alman Köprüsü depremde ayakta kaldı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.