Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Adana ve Osmaniye'de yanan ormanlık alanlara 4 milyon fidan dikilmesi planlanıyor.
Adana'nın Aladağ, Kozan ve İmamoğlu ilçeleri ile Osmaniye Kadirli ilçesinde temmuz ayında ormanlık alanlarda çıkan yangınlarda yaklaşık 5 bin 600 hektarlık alandaki ağaçlar kül oldu.
Yangından zarar gören alanların yeniden ağaçlandırılması için başlatılan çalışmalarda Adana Orman Bölge Müdürlüğü tarafından 4 milyon fidan ekime hazır hale getirildi.
Yangında zarar gören ormanlara kızılçam, fıstık çamı, karaçam ve sedirin yanı sıra keçi boynuzu, ceviz, badem ve zeytin fidanlarının da ekilerek bölgenin tekrar yeşillendirilmesi hedefleniyor.
Adana Orman Bölge Müdürlüğü Fidanlık Müdürü Yalçın Serikler, Adana Fidanlık Müdürlüğü'nün 125 hektar alanda 6 orman fidanlığında faaliyetini sürdürdüğünü ve yıllık 8 milyon fidan üretme kapasiteleri bulunduğunu söyledi.
Adana ve Osmaniye'de temmuz ayında çıkan orman yangınlarında zarar gören alanlar için çalışmalarını tamamladıklarını kaydeden Serikler, "2021 yılı için 4 bin hektar alanda fidan dikimi ve tohumlama planlanmakta ve bu bölgeler için elimizde fazlasıyla fidanımız hazır bulunmaktadır hatta yanan mevcut alanın 1,5 katı kadar alanı ağaçlandıracak kadar fidanımız mevcuttur. Bu bölgelere kızılçam, fıstık çamı, yüksek kesimler için ise karaçam ve sedir ekimi planlanmakta. Bunun yanında köylülerimize gelir getirici keçi boynuzu, ceviz, badem ve zeytin fidanlarının bir kısmını kendimiz dikecek, bir kısmını da köylülere düşük bir ücretle satacağız." diye konuştu.
Fidanlar kasım ayında toprakla buluşacak
Yanan bölgeleri yeşillendirme çalışmalarının ilk yağmurlarının ardından başlanacağını aktaran Serikler, şunları söyledi:
"Kasımda ilk yağmurların ardından dikimlere başlamayı düşünüyoruz. 1 yıl içinde de tüm yanan alanları yeşillendirmeyi planlıyoruz. Yanan alanlara 4 milyon fidan dikilmesi öngörülmektedir. Bir kısım sahaya da tohum atılacak. Şu an elimizde 6 milyon fidanımız var. Diğer Orman Bölge Müdürlükleri talep ederse onlara da verebilecek kadar fidanımız hazır. Yeşillendirme çalışmalarına başlamamızla birlikte gelecek sonbaharda yanan alanların tamamının yeniden yeşillendirilmesini hedefliyoruz."
Gana kuraklık tehdidine karşı 20 milyon fidan dikecek
OGM: Yeşil vatan için 273 milyon fidan üretildi
2003'ten bu yana 5,4 milyar fidan toprakla buluşturuldu
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.