Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Alınan bilgiye göre, 10 yılda 8 kez ihalesi yapılmasına karşın alıcı bulmayan ya da ihale sonucunun onaylanmaması nedeniyle satışı gerçekleştirilemeyen Adabank, 60 milyon dolar muhammen bedelle 25 Ekim 2016'da yeniden satışa sunulacak.
Adabank'ın hissedarlarına ait yüzde 94,4 oranındaki hisselerden oluşan ticari ve iktisadi bütünlük ile ilgili şartnamede belirtilen ön yeterlilik için gerekli belgelerin en geç 19 Ekim'de teslim edilmesi gerekiyor. Ön yeterliliği geçen katılımcılar, en geç 24 Ekim'de saat 17.00'ye kadar Adabank Ticari ve İktisadi Bütünlüğü Satış Komisyonu'na idari, mali zarf ve Rekabet Kurumu bildirim zarflarından oluşan kapalı zarflarını verebilecek.
Açık artırma yöntemiyle gerçekleştirilecek ihale, TMSF'nin Esentepe'deki binasında düzenlenecek.
"İNŞALLAH ADABANK'I SATIP EKONOMİYE KAZANDIRIRIZ"
TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Adabank'ın satış sürecinin yeniden başladığını ifade ederek, "Yurt dışından, Batı'dan istekli var. Geçmişte Adabank'ı 1-2 defa sattık. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) onaylamadığı için satış gerçekleşmedi. Şimdi inşallah Adabank'ı satıp ekonomiye kazandırırız." dedi.
1984 yılında faaliyete başlayan Adabank, Bankalar Kanunu ve Türk Ticaret Kanunu hükümlerine göre bankacılık faaliyetinde bulunmak üzere kurulmuş özel sermayeli mevduat bankaları arasında yer alıyor. BDDK'nın 4 Temmuz 2003 tarih ve 1090 sayılı kararıyla, 4389 sayılı Bankalar Kanunu'nun 14' üncü
maddesinin 1 numaralı fıkrası uyarınca 2 üyenin atandığı Adabank'a, 25 Temmuz 2003'te de 1102 sayılı karar ile yeni bir yönetim kurulu getirildi.
İLK DEFA 2006'DA SATIŞA ÇIKARILMIŞTI
TMSF tarafından ilk defa 60 milyon TL muhammen bedel ile 26 Haziran 2006 ve 3 Temmuz 2006'da 6183 sayılı kanun kapsamında cebri icra yoluyla satışa sunulan Adabank hisseleri, Fon Kurulu'nun 13 Aralık 2007 tarih ve 2007/639 sayılı kararı ile "Adabank Ticari ve İktisadi Bütünlüğü" oluşturularak 10 Eylül 2008'de tekrar satışa çıkarıldı. Adabank, ticari ve iktisadi bütünlük kapsamında 8, toplamda da 9 defa satışa çıkarılmış oldu.
Bu arada, 3 Temmuz 2006'da Fon tarafından yapılan ihale sonucu Kuveyt menşeli The International Investor Company'e satılan Adabank'ın hisse devrine BDDK'nın 26 Temmuz 2007 kararı ile izin verilmedi.
Uzan Grubu'ndan devralınan Adabank, bugün merkez şubesi ve 29 çalışanı ile bankacılık faaliyetlerini sürdürüyor.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.