Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
DİSK Birleşik Metal-İş Sınıf Araştırmaları Merkezi (BİSAM) Ocak 2024 dönemi açlık yoksulluk sınırı raporunu açıkladı.
Ocak 2024'te dört kişilik bir ailenin sağlıklı ve dengeli beslenmesi için aylık yapması gereken harcama tutarı sadece gıda için yapılması gereken minimum tutar) 15 bin 33 TL oldu.
Açlık sınırı üzerinden hanehalkı tüketim harcamaları esas alınarak yapılan hesaplama sonuçlarına göre ise yoksulluk sınırı 51 bin 998 lira olarak gerçekleşti.
Yetişkin bir erkeğin sağlıklı ve dengeli beslenmesi için tüketmesi gereken gıdaların aylık karşılığı 4 bin 127 TL oldu.
Bu değer yetişkin bir kadın için 3 bin 979 TL, 15-18 yaş bir genç için 4 bin 200 TL, 4-6 yaş arası bir çocuk için 2 bin 727 TL oldu.
Sağlıklı bir biçimde beslenmenin toplam aile bütçesine maliyeti ise 15 bin 33 lira olarak tespit edildi.
Bu tutar söz konusu ailenin sadece gıda için yapması gereken zorunlu harcama tutarı olurken eğitim, sağlık, barınma, eğlence, ısınma, ulaşım gibi giderler ile birlikte bir ailenin yapması gereken harcama tutarı 51 bin 998 liraya ulaşmaktadır.
Tek başına yaşayan bir kişinin sağlıklı ve dengeli beslenmesi için yapması gereken mutfak harcamaları ile yaşamını idame ettirmek için yapması gereken barınma, ulaşım, eğitim, sağlık vb. harcamalarının toplam tutarı ise en az 23 bin 914TL oldu.
Buna göre tek başına yaşayan bir kişi için yoksulluk sınırı 23.914 lira olarak tespit edildi.
Ocak 2024’de günlük harcamalarda en yüksek maliyet grubunu süt ve süt ürünleri grubu 153,37 TL'lik harcama gereksinimi ile oluştu.
Et, tavuk ve balık grubu için yapılması gereken minimum harcama tutarı ise 99,93 TL oldu. Sebze ve meyve için yapılması gereken günlük harcama tutarı ise 121,21 TL'ye ulaştı.
Ekmek için yapılması gereken harcama tutarı günlük 33,38 TL oldu. Katı yağ ve sıvı yağ ise 27,89 TL'lik masraf yapılması gereken ürün grubu oldu. Yumurta için 11,45 TL, şeker, bal, reçel ve pekmez için ise 12,66 TLharcama yapılması gerekiyor.(Sözcü)
Yılmaz: Aşamalı bir şekilde enflasyonu aşağı çekiyoruz
Ramazan kolisinde yıllık enflasyon yüzde 300'ü aştı
TEPAV: Gıda enflasyonu ocakta %6.67
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.