Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
İçişleri Bakanlığı üst üste gelen terör saldırıları sonrası harekete geçti. Hastane, jandarma, polis, itfaiye gibi her bir birimin ayrı ayrı numarası olması ve bu durumun vatandaşta kafa karışıklığına yol açması nedeniyle acil durum hattı 112 oluşturuldu. Pilot uygulaması 2015'te Antalya'da gerçekleştirilen çalışma 81 ile yayılacak. Amerika'daki 911 benzeri çalışacak olan 112 hattı için özel bir birim kurulacak. Yangın, hastalık, sokakta kalan insan ya da hayvanlar için aranabilecek olan 112 hattı, aynı zamanda şüpheli durumlarda da çevrilecek. Bu çalışmayla vatandaşlar tek bir numara üzerinden derdini devlete anlatabilecek. Şüpheli bir paket, çanta, saldırı ihtimali bulunan ve tavırları şüpheli olan kişiler için de bu numara aranabilecek. 112 hattını gereksiz meşgul edenlere ise cezai yaptırım uygulanacak.
KAMU SPOTU YAPILACAK
En son yaşanan Reina saldırısı bu çalışmanın önemini bir kez daha ortaya koydu. Saldırı anında olay yerinde bulunan kişiler nereyi arayacaklarını bilemediklerini ifade etmişlerdi. Sabah'tan Betül Alakent'in haberine göre, altyapı çalışmasında sona yaklaşılan ve kısa sürede hayata geçirilecek olan uygulama kamu spotlarıyla duyurulacak. 112 acil hattı, dizi ve filmlerde de işlenecek.
SUÇ ORANI YÜZDE 40 DÜŞTÜ
Tüm Özel Güvenlik Federasyonu Başkanı Bülent Perut, 112 benzeri olan 911 hattıyla ABD New York'ta suç oranlarında yüzde 40 düşüş yaşandığını söyledi. Perut, "ABD'de 1990'larda başlayan ve adına 'Broken Windows' (Kırık Pencere) verilen uygulamayla yüzde 70'lerde olan suç oranları 1999'da yüzde 25, 2000-2010 arasında da yüzde 40 düştü. Bu programla hırsızlık, silahlı yaralama, saldırı vakaları engellendi. 911 numarası metro istasyonlarından AVM'lere kadar her yerde billboardlarla tanıtıldı" dedi.
İLKOKULLARDA DA ANLATILMALI
Şüpheli bir durumda neler yapılması gerektiğine dair vatandaşların bilinçli olması gerektiğine dikkat çeken Perut, "İnsanlar şüpheli paket ya da çantada ne varmış diye bakıyor. Eğer bilinçli olursak güvenlik güçlerimize yardımcı olabiliriz" dedi. 112 numaralı hattın ilkokul çocuklarına da öğretilmesi gerektiğine dikkat çeken Perut, okullarda güvenlik dersinin verilmesi gerektiğinin de altını çizdi.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.