Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ
Açık bankacılık sistemi hem bankalara hem de müşterilerine fayda sağlıyor. Sistem bankacılık hizmeti sağlayan kurumlara müşteri tabanını koruma ve genişletme imkanı tanırken, tüketicilere daha iyi ve daha kişiselleştirilmiş finansal tavsiye, hizmetler ve ürünler sunuyor. Açık bankacılık erişilebilir, kişiselleştirilmiş ve temassız dijital bankacılık hizmetini sunma konusunda bir potansiyele sahip.
İngiltere Açık Bankacılık Uygulama Kurumu’ndan (OBIE) gelen son verilere oldukça olumlu. Veriler 2018 yılında 320,000 olan açık bankacılık ödemelerinin, 2020 yılında 3,4 milyona yükseldiğini gösteriyor. Son üç yılda açık bankacılıkta görülen büyümeye rağmen, halen yeni bir teknoloji. Açık bankacılığa olan talep büyüyor ancak birçok kişinin beklediğinden daha yavaş gerçekleşiyor. Açık bankacılığın başarılı olması için, tüketicilerin bu sistemi benimsemesi gerekiyor.
Açık bankacılık tüketici zorluklarının üstesinden nasıl gelecek?
Açık bankacılık, bankacılık ve finans hizmetleri sağlayıcılarına bireysel müşteri hesaplarına ve işlem detaylarına bir tıkla ulaşma imkanı tanıyor. Ancak bunun için müşterilerin, verilerinin paylaşımına onay vermesi gerekiyor. Bu bilgi ise kredi veren kurumları, tüketicinin finansal verilerinin kapsamlı bir analizini yapmasını sağlıyor.
Ancak Finextra’nın haberine göre, Avrupa’da tüketiciler, açık bankacılık sistemi üzerinden ödeme bilgilerini paylaşmaya temkinli yaklaşıyor. Hollanda’da De Nederlandsche Bank (DNB) tarafından gerçekleştirilen bir araştırmanın sonuçlarına göre, Hollandalı tüketicilerin yalnızca %25’i 2020 yılında ödeme verilerini paylaştı.
Tüketicilerin büyük bir çoğunluğu ise verilerini, kendi bankalarıyla paylaşmayı tercih etti. Zira tüketiciler çalıştıkları bankaya daha fazla güven duyuyor.Buna ek olarak araştırma, gelecekte tüketicilerin, ödeme pazarına yeni giren kurumlarla verilerini paylaşma konusunda da daha temkinli olacağını ortaya çıkardı. Tüketicilerin açık bankacılığa yönelik temkinli tavrının ardındaki nedenler gizlilik ve güvenlik konularıyla ilişkilendirilebilir.
Açık bankacılığın geleceği
Açık bankacılığın potansiyelini gerçekleştirebilmesi için son kullanıcıların açık bankacılığın fırsatlarını ve erişilebilirliğini benimsemesi gerekiyor. Ancak bu açık bankacılık sağlayıcılarının tüketicilerin güvenini kazanmasıyla başlamalı. Tüketicilerin sistemi benimsemesinin önündeki engelleri kaldırmak ve gizlilik ile güvenlik konularında güvence sağlamak bankacılık hizmeti sağlayıcıları için öncelikli olmalı.
Evden çalışmanın en zor dönemi başlıyor
Finans sektörü için kriz çanları çalıyor!
Wall Street bankaları karbon sıfır hedefini ağırdan alıyor
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.