Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Eski İtalya Başbakanı Enrico Letta, AB üyesi ülke liderlerinin talebiyle hazırladığı,Tek Pazarın mevcut durumu ve nasıl geliştirilebileceği konusundaki raporu yayımladı.
Raporda, AB içinde mal, hizmet, sermaye ve insanların serbest dolaşımını sağlayan Tek Pazarın günün gereksinimleri karşısında yetersiz kaldığı, Tek Pazar kapsamının enerji, telekomünikasyon ve finans alanını da içermesi gerektiği ifade edildi.
Mevcut küresel ekonomide hayatta kalabilmek için Avrupa piyasasının entegrasyonunun daha da ilerlemesinin önemine işaret edilen raporda, piyasa reformu yapılmadığı takdirde AB ekonomisinin zayıflayacağı ifade edildi.
AB'nin dünya çapında ekonomik ağırlığının da azaldığına dikkati çekilen raporda, Avrupa'da Tek Pazarın kurulduğu 1993 yılı ile 2022 arasında GSYH'nın yüzde 30'dan daha az arttığı, ABD'de ise aynı dönemde artışın yüzde 60'ı bulduğu anımsatıldı.
Raporda, enerji, telekomünikasyon ve finans alanındaki entegrasyonun yeşil ve dijital dönüşüm, genişleme ile savunma gibi alanlara daha fazla mali kaynak sağlayacağı ifade edildi.
Avrupa'da kurulan yeni şirketlerin finansmana erişimde sorunlar yaşadığına işaret edilen raporda, bu durumda şirketlerin diğer bölgelere yöneldiği, bu alanda özel sektöre yatırımların artırılması gerektiği kaydedildi.
Raporda, "AB şirketleri mevcut durumda küresel rakiplerinin ve özellikle de ABD ve Çin'in gerisinde kalıyor." ifadesi kullanıldı.
Bunun AB'de inovasyon, üretkenlik, istihdam ve güvenlik açısından kritik sonuçları olduğu belirtilen raporda, Avrupa'nın üretimde lider olma rolünü başkalarına bırakmamasının önemi vurgulandı.
Raporda, kamu desteklemelerinin AB içindeki ülkeler arasında farklı seviyelerde sağlanabildiği hatırlatılarak, kamu desteklemelerinde yaşanan sıkıntının giderilmesi için AB çapında bir katkı mekanizması kurulması tavsiye edildi.
AB'ye katılacak yeni ülkelerin ihtiyaçlarına yönelik yeni bir fon kurulması da önerilen raporda, Avrupa şirketlerinin küresel ölçekte rekabet gücünü artıracak yeni kurallar hazırlanması istendi.
Rapor bu aşamadan sonra Brüksel'de düzenlenecek ve ekonomi konularının da görüşüleceği AB Liderler Zirvesi'nde ele alınacak.
AB mahkemesinden 'Pablo Escobar' kararı
Şenocak: Türkiye deride tek pazara bağımlılıktan çıkacak
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.