Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Avrupa Birliği Sığınma Kurumu'nun (EUAA) açıkladığı Avrupa Birliği (AB)'ndeki son 6 yılın rekor sığınma başvurusunun başını Suriye, Afganistan, Türkiye, Venezüella ve Kolombiya vatandaşları çekiyor.
EUAA'ya göre, sığınma başvurusu alan ülkeler listesinin ilk 5'i Almanya, Fransa, İspanya, Avusturya ve İtalya olarak sıralanıyor.
Yapılan tüm başvuruların yüzde 39'u olumlu yanıt aldı ki, bu, 2017'den beri en yüksek oran. Genelde Suriyeliler, Ukraynalılar ve Eritrelilerin başvuruları kabul gördü. Başvuruların yüzde 71'i erkekler tarafından yapıldı.
Ancak EUAA'nın açıkladığı rapora Rusya ile çatışmalar nedeniyle ülkelerinden kaçan Ukraynalılar, dahil edilmeyerek ayrı sayıldı. Ukraynalı sığınmacıların yaklaşık 4 milyonu özel geçici koruma statüsüyle AB'de yaşıyor.
Göçmen-sığınmacı karşıtı çizgi keskinleşebilir
EUAA, "Birlikte ele alındığında, bu sayılar pek çok ülkede zaten sıkışık durumda olan kabul yerleri üzerinde ciddi bir baskı oluşturuyor" dedi.
Sığınma başvurusu rekoru, 27 AB üyesinden İtalya, İsveç, Macaristan, Polonya'nın aralarında bulunduğu bir dizi ülkenin düzensiz göçe karşı giderek daha sert tavır aldığı dönemde geldi.
Avrupa'da sürekli yükselen enflasyon döngüsünü dizginlemek amacıyla faiz oranlarının artırılmasının dayatılmasının ekonomik büyümeyi durdurması nedeniyle göçmen-sığınmacı karşıtı çizgi daha da keskinleşebilir.
AB, çoğu ülkelerindeki çatışmalardan kaçan Suriyelilerden oluşan 2.5 milyon sığınmacının geldiği 2015-16 döneminde düzensiz göçte zirveyi görmüştü.
EUAA'nın verileri, AB üyesi 27 ülkenin yanısıra İzlanda, Lihtenştayn (Liechtenstein), Norveç ve İsviçre'yi kapsıyor. Son dördü, çoğu AB ülkesiyle birlikte Schengen Bölgesi üyesi.
AB, mülteci krizinde Akdeniz'e kıyısı olan üyelerini yalnız bırakıyor
Miçotakis: AB, mülteci sorunu için Türkiye’ye yardım edebilir
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.