Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford'un Pakistan ve Hindistan ziyaretini değerlendiren uzmanlar, bölgedeki etkisini kaybetmek istemeyen ABD'nin uzlaşmacı bir dil kullanmasına rağmen zor günler yaşayacağını bildirdi.
Pompeo ve Dunford'un ziyaretini AA muhabirine değerlendiren uzmanlar, ABD'nin Pakistan ile ilişkilerini gözden geçirmesinin ve Hindistan ile ortaklıklar yapılmasının bir tercih değil, zorunluluk olduğunu belirtti.
Amerikalı gazeteci Jare Van Dyk, ABD'nin Pakistan'ın Çin'in güdümüne girmesinden korktuğunu belirterek "ABD, buna karşılık Hindistan ile yakınlaşarak memnuniyetsizliğini göstermeye çalışıyor ancak Afganistan'dan çıkmak istedikleri için Pakistan'a ihtiyaçları var. ABD, kendini bu konuda Pakistan'a yakın hissediyor çünkü iki ülke Soğuk Savaş döneminde Sovyetler'e karşı iş birliği içindeydi." diye konuştu.
Van Dyk, Hindistan'ın İran'dan petrol ve doğalgaz almasının ABD'yi rahatsız ettiğini ancak Pakistan, Hindistan ve Çin'in, sanayilerini geliştirmek için İran ve Rusya ile alışveriş yapmak zorunda olduklarını da sözlerine ekledi.
Güvenlik uzmanı Abdul Halik Ali de ABD'nin Pakistan ve Hindistan ile ilgili geçmişteki duruşundan geri adım atmak zorunda kaldığını belirtti.
Hindistan'ın İran'dan petrol, Rusya'dan S-400 almasının, Pakistan ve Çin arasındaki ekonomik koridor projesi gibi girişimlerin ABD tarafından hoşnutsuzlukla karşılandığını anlatan Ali, "ABD, Asya'da çok yönlü kırılgan bir yapıyla karşı karşıya. Tüm bunlara rağmen Çin'i kontrol etmek için Hindistan'a, Afganistan'da da Pakistan'a ihtiyacı var." ifadelerini kullandı.
ABD'nin Pakistan ile ilişkilerinde samimi olmadığını bildiren güvenlik uzmanı ve emekli asker Mahmud Şah, bozuk olan ilişkilerin avantaja çevrilmesi gerektiğini belirtti.
Şah, "Pakistan, Trump'ın müttefiklerine yönelik düşmanca politikalarını avantaja çevirmeli. Halihazırda Pakistan yalnız değil. Trump, Türkiye, Rusya, Çin, İran, Kanada ve diğer birçok ülkeyle sorun çıkardı. Artık Pakistan,Trump'a artık yalnız olmadığını söylemeli." dedi.
ABD'nin Asya'da izole olmaya başladığını belirten Şah, "Pakistan, Rusya ile savunma alanında birçok anlaşma imzaladı, Çin ile iyi ilişkiler içinde. Bu durumda, özellikle de savunma alanında Pakistan'ın ABD'ye ihtiyacı yok." diye konuştu.
Şah, ABD'nin bölgede izole olmasının Afganistan'da dezavantajları olacağına işaret etti.
Hintli uzmanlar da ABD'nin ilişkileri düzeltmeye ihtiyacı olduğunu belirten açıklamalar yaptı.
Güvenlik uzmanı ve emekli general Deepankar Banerji, ABD'nin, Hindistan'ın İran ve Rusya ile ilişkilerini de göz önünde bulundurarak ilişkilerini düzeltmesi gerektiğini vurgulayarak, "Washington'ın yaptırım uyguladığı ülkelerle Hindistan'ın ilişki içinde olması ABD'yi mutlu etmiyor ancak burada şunu sormak lazım: Bölgede Tahran ve Moskova'dan başka alternatif var mı?" ifadesini kullandı.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.