Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
29 Ekim 1923’te Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Cumhuriyet’in ilan edildiği ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilk Cumhurbaşkanı seçildiği oturumu yöneten Meclis Başkanvekili merhum Abdullah İsmet Eker’in kızı Mucizat Eker Divringi, babasının İstiklal Madalyası’nı Türkiye İş Bankası Müzesi’ne bağışladı.
Milli Mücadele’nin 100. yılında “İstiklal” sergisiyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda ev sahipliği yaptığı 10.919 kişiyle günlük ziyaretçi rekoru kıran İstanbul Eminönü’ndeki Müze’de Abdullah İsmet Eker’in İstiklal Madalyası da sergilenecek.
Madalyayı Müze’de teslim alan İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, “Sayın Mucizat Eker Divringi’nin ülkemiz tarihi açısından büyük önemi bulunan, aile yadigârı olarak ise paha biçilmez olan bu madalyayı Müzemize bağışlamasından İş Bankası Ailesi olarak büyük onur duyduk. Bu madalyayı çok değerli bir emanet olarak koruyup, gelecek nesillerle buluşmasına aracılık edeceğiz. Bu vesileyle başta Bankamızın kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bugün İstiklal Madalyası’nı teslim aldığımız merhum Abdullah İsmet Eker olmak üzere Milli Mücadele’nin tüm kahramanlarını saygı ve minnetle bir kez daha anıyorum” dedi.
Gazetede İş Bankası Müzesi’nin “İstiklal” sergisi ile ilgili haberini okuduktan sonra babasının İstiklal Madalyası’nı Türkiye İş Bankası Müzesi’ne bağışlamaya karar verdiğini söyleyen Mucizat Eker Divringi ise şöyle konuştu: “Cumhuriyet’in temelini kuran bu madalyanın en çok Cumhuriyetle yaşıt, Atatürk’ün kurduğu bu bankanın müzesine yakışacağını düşündüm ve hiç tereddüt etmeden bağışladım. Burada en iyi biçimde korunacağına, genç nesillerle buluşacağına, emin ellerde olacağına dair inancım tam.”
Abdullah İsmet Eker kimdir?
1877 yılında Çorum'da doğan Abdullah İsmet Eker, ilk ve orta öğrenimini Çorum İbtidai Mektebi ve babasının müderris olduğu medresede tamamladı. 1912 yılında Liva Evkaf Memuru olarak görevlendirildi. Ankara İl Encümen üyesiyken 1 Mart 1914'te İstanbul Mebusan Meclisi'ne Çorum'dan milletvekili seçildi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkması ile başlattığı Milli Mücadele'ye katıldı. Misak-ı Milli'nin kabulünde etkili olan isimlerden oldu. Meclis'in feshi üzerine Ankara'ya gelerek, TBMM'de 1922 yılında Çorum milletvekili seçildi. Meclis Başkanvekili olarak 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet’in ilan edildiğini Meclis’te okuduğu metinle duyurdu. Eker, 1962 yılında geçirdiği bir ameliyatın ardından hayatını kaybetti.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.