BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisABD'nin vergi yükü çok fazla----

ABD'nin vergi yükü çok fazla

ABD'nin vergi yükü çok fazla
21 Aralık 2012 - 08:02 www.finansgundem.com

Forbes dergilerinin sahibi Steve Forbes, ABD ekonomisindeki vergi yükünün çok fazla olduğunu savundu

Tarihi standartlar bakımından ABD ekonomisi üzerindeki vergi yükünün çok fazla olduğunu söyleyen Forbes dergilerinin sahibi ve bir kez başkanlığa da adaylığını koymuş olan Steve Forbes, bunun büyümeyi ve toparlanmayı olumsuz etkilediğini ileri sürdü.
Beyaz Saray ve Kongre'deki Cumhuriyetçiler 2013'ün öncesine yeni bütçeyi yetiştirmeye çalışıyor.
Devletin sosyal yardımlarında yapılacak reform ve harcama kesintilerinin bütçe açığını azaltarak, ülkeyi mali sağlığına vergi artışlarından daha başarılı bir şekilde kavuşturacağını söyleyen Forbes, gelirleri artırmanın hareketli bir ekonomiden geçtiğinin altını çizerek, Amerikan ekonomisi üzerindeki vergi yükünün çok fazla olduğunu savundu.
Forbes, yüzde 3-3.5'larda büyünmesi gerekirken, 200 yıl önceki gibi yüzde 2 oranlarında takılınıp kaldığının altını çizerek, vergi artışları vasıtasıyla mali reform yapmaya çalışan gelişmiş ekonomilerin kendilerini yıllar boyunca düşük büyüme oranlarına mahkum ettiğini ifade etti.
Avrupa'daki gelişmelere dikkat çeken Forbes, "Avrupa'nın hâlini ve yüksek vergilerin onlara ne yaptığını görüyoruz. Japonya da en üst gelirlilerin ödediğini vergileri artırarak, benzer durumun içine sürükleniyor. Önceki hükümet, satış vergilerini ikiye katlamaya çalıştığı için çöktü. O zaman niye biz de kendimizi aynı duruma itelim?" dedi.
Forbes, vergileri artırmanın "akıl almaz" olduğunu savundu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)