BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD’nin sırları Çinliler’de----

ABD’nin sırları Çinliler’de

ABD’nin sırları Çinliler’de
01 Mayıs 2013 - 13:57 www.finansgundem.com

Garip ama gerçek… Pentagon yaşadığı sıkıntıyı bakın nasıl aştı?

Afrika’da görev alan ABD’li askeri birliklerin, iletişim kurmak ve veri paylaşımı yapmak için Çin tarafından uzaya fırlatılan Apstar-7 uydusunu kullandığı öğrenildi. Wired dergisinin haberine göre, Çinlilerle yapılan 1 yıllık anlaşmanın ABD’ye bedeli 10 milyon dolar. ABD Kongresi’nde geçtiğimiz hafta düzenlenen bir alt komite toplantısında ortaya çıkan bilgi, federal hükümeti oldukça zor duruma düşürmüş durumda.
ABD’li yetkililer, birçok hassas bilginin Çin’e ait elektronik altyapıdan geçtiğini ve bu bilgilerin Çin istihbaratının eline düşebileceğini ifade etmişti. ABD Savunma Bakanlığı’nın merkezi Pentagon ise ‘bant genişliği ihtiyacının çok büyük olduğunu, bu yüzden geniş alanda iletişim için ihtiyaçlarını karşılayacak Çin uydusunu kullanmak zorunda olduklarını’ belirtti.
Uzay Savunma Politikası Bakan Yardımcısı Doug Loverro, Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi paneline yaptığı açıklamada, “İhtiyacımız olan tek bant genişliğini Çin uydusu sağlıyordu... Bu durumun bazı endişelere neden olduğunu biliyoruz. Aynı zamanda askerlerimizin desteğe ihtiyacı olduğunu da biliyoruz. Bu yüzden bazen ihtiyacımı bulabildiğimiz tek yerden temin etmemiz gerekiyor” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)