BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'nin gözü 300 milyar dolarlık Rus varlığında----

ABD'nin gözü 300 milyar dolarlık Rus varlığında

ABD'nin gözü 300 milyar dolarlık Rus varlığında
28 Aralık 2023 - 08:21 www.finansgundem.com

ABD, G'7'den 300 milyar dolarlık Rus varlığına el koymanın yolları üzerinde çalışılmasını istedi

ABD, G7 çalışma gruplarının 300 milyar dolarlık dondurulmuş Rus varlıklarına el koymanın yollarını araştırmasını önerdi.

Financial Times'in haberine göre, henüz herhangi bir karar alınmış değil ve konu Avrupa başkentlerinde hararetle tartışılmaya devam ediyor ve konunun Batı için artan önemini vurguluyor.

Görüşmeler hakkında bilgi sahibi olan kişilere göre, konu bu ay hem G7 maliye bakanları hem de yardımcıları tarafından tartışıldı ve bu görüşmelerde böyle bir politikanın nasıl geliştirileceği ve içerdiği risklerin nasıl değerlendirileceği ele alındı.

İngiltere, Japonya ve Kanada tarafından desteklenen ABD, seçeneklerin Vladimir Putin'in Kiev'e 2022 saldırısının tarihi olan 24 Şubat civarında yapılacak olası bir G7 liderleri toplantısına hazır olması için hazırlık çalışmalarının ilerletilmesini önerdi.

Washington tarafından önerilen üç çalışma grubu, el koyma ile ilgili yasal konuları; böyle bir politikanın uygulanması ve risklerin azaltılması yöntemini; ve Ukrayna'ya desteğin en iyi şekilde nasıl kanalize edileceğine dair seçenekleri inceleyecek.

Almanya, Fransa, İtalya ve AB bazı çekincelerini ve kararlar alınmadan önce Moskova'nın varlıklarına el koymanın yasallığının dikkatle değerlendirilmesi gerektiğini ifade ettiler. Toplantıya ilişkin haberlere göre, bazı Avrupalı bakanlar da çalışma üzerinde yüksek düzeyde gizliliğin korunması gerektiğini vurguladı.

Batı başkentlerinde, Rus merkez bankası varlıklarına doğrudan el konulması ve harcanmasından, dondurulan varlıklardan elde edilen gelirlere dokunulmasına veya bunların krediler için teminat olarak kullanılmasına kadar çeşitli seçenekler araştırılıyor.

720 milyon euroluk Rus malvarlığına el koyma talebi

 

ABD, Rus varlıklarını Ukrayna'ya devretmeyi planlıyor

 

Rusya yabancı şirket varlıklarına 'resmen' el koydu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)