Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
ABD Ticaret Bakanlığı, Ekim ayına ilişkin dış ticaret verilerini açıkladı. Buna göre, ülkenin dış ticaret açığı Ekim’de bir önceki aya kıyasla yüzde 5,1 artışla 64,3 milyar dolara çıktı. Piyasa beklentisi, dış ticaret açığının bu dönemde 64,1 milyar dolar olması yönündeydi. Üç ayın en yüksek seviyesine çıkan dış ticaret açığı, Eylül’de 61,2 milyar dolar olarak kaydedilmişti.
Ülkenin ihracatı Ekim’de yüzde 1 azalışla 258,8 milyar dolara gerilerken, ithalatı yüzde 0,2 artarak 323 milyar dolara çıktı.
En fazla açık Çin karşı verildi
Söz konusu dönemde ABD, en fazla dış ticaret açığını 23,9 milyar dolarla Çin karşısında verdi. Ülkenin Avrupa Birliği (AB) ve Kanada ile arasındaki ticaret açığı bu dönemde artış gösterirken İsviçre ile olan ticaret açığı azaldı.
ABD'nin AB ile ticaret açığı Ekim’de 19,2 milyar dolara ve Kanada ile arasındaki ticaret açığı 7,3 milyar dolara yükseldi. Ülkenin İsviçre ile olan ticaret açığı ise 300 milyon dolara geriledi.
Söz konusu dönemde ABD'nin açık verdiği diğer ticaret partnerleri arasında Meksika (11,9 milyar dolar), Vietnam (9,3 milyar dolar), Almanya (7,5 milyar dolar), Japonya (6,6 milyar dolar), İrlanda (5,8 milyar dolar), Tayvan (5,1 milyar dolar), İtalya (4 milyar dolar) Güney Kore (3,7 milyar dolar), Hindistan (3,4 milyar dolar), Malezya (2 milyar dolar), Fransa (900 milyon dolar), İsrail (600 milyon dolar), İsviçre (300 milyon dolar ve Suudi Arabistan (200 milyon dolar) yer aldı.
Ülkenin ticaret fazlası verdiği ülkeler ise Hollanda (3,8 milyar dolar), Güney ve Orta Amerika (3,7 milyar dolar), Hong Kong (1,9 milyar dolar), Avustralya (1,3 milyar dolar), Belçika (800 milyon dolar), Brezilya (400 milyon dolar), Singapur (200 milyon dolar) ve İngiltere (200 milyon dolar) oldu.
ABD'de özel sektör istihdamı beklentilerin altında kaldı
Gayrimenkul sektöründe maliyet krizi derinleşti
İngiltere'de konut sektörü daraldı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.